Argitoidud

Mahlane kapsa-plaadipirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Kapsapirukas on eriti maitsev isetehtud muretainast. Rulli tainas võimalikult õhukeseks, nii saad plaaditäie krõbedat ja muredat kapsapirukat.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 10 portsjonit
Taina valmistamiseks sõelu jahu lauale või suuremasse kaussi, sega juurde sooda ja sool. Tee jahukuhja keskele süvend ja vala sinna munad ning hapukoor, peale tükelda margariin. Haki noaga ja seejärel sõtku ühtlaseks. Pane vähemalt 30 minutiks külma. Lõika tainas pooleks ja rulli kaks plaati. Täidise jaoks lõika kapsas ribadeks, pane potti ja hauta võis 30 minutit. Maitsesta ja lisa tükeldatud munad. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning tõsta tainarulli abil üks tainapooltest plaadile. Kata täidisega ja tõsta peale teine tainapool. Määri munaga ning torka kahvliga augud sisse. Küpseta ahjus 220°C juures 30 minutit. 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Barbara 30.apr 2011 18:25
Aga teen seda ikka! ;) Lihtsalt parem on seda siis süüa noa ja kahvli või lusikaga!
Barbara 08.apr 2011 23:37
Väga hea pirukas, kuid see taigen on minu arvates veidi kuiv ja keskmised tükid ei püsi koos.... vajub laiali... :(
NurrMarta 14.okt 2008 19:24
Jonniliisu, ma kaldun arvama, et kui selle kohta midagi eraldi kirjutatud ei ole, siis tuleb küpsetada tavalisel režiimil (mis küpsetab nii ülevalt kui alt). On tegelikult ikka suhteliselt vähe asju, mida peaks vaid ühelt poolt küpsetama.
jonniliisu 14.okt 2008 18:24
kunagi ei kirjutata kas küpsetada tuleb mõlemalt poolt,alt ainult või ainult pealtpoolt,see oleks muidu väga abiks.
sirli 14.okt 2008 18:22
mul jäi põhi küpsetuspaberile kinni,natuke soola poolest mage,aga pipart natuke liiast,muidu maitsev ja kerge teha.
liisvi 10.aug 2008 22:38
njah, ma ei tea mul ei tulnd välja see tainas. Ei kujuta ette mis ma valesti tegin, kuid järgisin retsepti. Kuid tulemuseks oli kleepuv tainas ja kui jahu juurde panin siis oli võimatu seda rullida ja rulliga plaadile tõstmisest võis aint unistada :(
Margit85522 10.jaan 2007 17:06
väga kerge teha ja samas väga maitsev :)
1