Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Marineeritud praetud räimed

Argitoidud

Marineeritud praetud räimed

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
See klassikaline roog sobib lauale nii pidu- kui ka argipäeval.
Retsept
1 kg terved räimed
600 g või räimefileed
1.5 sl Sool
MARINAAD
1 l vesi
1 kuni 2 tk Porgand
1 kuni 2 tk Sibul
5 kuni 6 tera Must pipar
1 kuni 2 lehte Loorber
1 kuni 2 sl 30% äädikas
1 sl Sool
1 sl suhkur
PANEERIMISEKS
2 tk Muna
0.5 dl piim
1 dl jahu
praadimiseks õli
Puhasta räimed, pese ja nõruta. Määri soolaga ning lase pool tundi seista. Samal ajal valmista marinaad. Selleks lõika porgand ja sibul õhukesteks ratasteks, keeda vees pehmeks. Lisa pipar, loorberilehed, sool, suhkur ja äädikas. Lase kõik koos keema. Võta keedunõu tulelt ning jahuta. Kasta kalafileed lahtiklopitud muna ja piima segusse ning seejärel jahusse. Prae õlis kuldpruuniks. Lao praetud kalad kaanega kaussi või purki, vala peale jahtunud marinaad. Jäta vähemalt üheks ööks külmkappi maitsestuma.

KOMMENTAARID

Mina 14.jaan 2013 13:12
toimin ka nagu Mele, sest mind häirib pärast marinaadis hulpiv munasoga.
Mele 28.okt 2011 11:19
Mu perevaieldamatu lemmik. Ei jõua nii palju teha, kui tahetaks. :) Mina paneerin ainult jahuga. Niiske kala külge jääb jahu ilusti. Mulle tundub, et jääb kuidagi ehedam.
PREM 20.sept 2006 01:27
väga maitsev.
pakksuke 08.jaan 2006 12:27
on väga maitsev..kuid ma olen lisanud ka veel mõne vürtsitera ja nelgitera...proo-
vi...katseta...kuid siis jälle teise maitsega pisut...
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree