Argitoidud

Taani talutüdruk

Keskmine hinne: 4.13 Allikas: 100 rooga
Tänu sellele, et poes müüakse valmisriivitud leivapuru, on seda magustoitu nüüd hõlpus igaühel valmistada. Kõige maitsvam on see aga siiski omariivitud leivaga.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 1 portsjon
Rösti leivapuru pannil võis. Lisa 0,5 dl suhkrut ja kaneel ning lase jahtuda. Sega kohupiimapasta hapu- või vahustatud koore, ülejäänud suhkru ja vanillsuhkruga. Pane pokaalidesse või kausikestesse kihiti leivapuru, moos ja kohupiimakreem. Tee samad kihid veel üks kord. Viimaseks kihiks pane kohupiimakreem ja puista peale veidi röstitud leivapuru. Magustoidu võid teha ka ühte suuremasse kaussi. Kaunista võimalusel pohlade või jõhvikatega. Retsept on mõeldud neljale inimesele.
Kohupiima hulka võid segada nii hapu- kui ka vahukoort. Vahukoorega saab magustoit kindlasti kohevam ja maitsvam.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
mariliismeh 28.juuni 2012 13:55
See magustoit on väga maitsev, tegin punastesõstardega. :Y
Ylle-ly 19.dets 2010 22:43
Super maitsev. Tegin vahukoorega segatud kohupiimast! Vahele pohla salat ja peale sügavkülmutatud pohlad. Ostsin poest valmis riivleiva.!
esther 28.aug 2010 09:19
Klassikaline Taani variant on siiski must riivleib, õunamoos (æblemos), vahukoor. Hapukoort ega kohupiima Taanis eriti ei tunta. Lai hapukoore kasutamine on Eesti ja Vene köögi eripära. Kohupiimalistest eksisteerib Taanis kodujuust, mida pannakse võileivale katteks ja kohupiimapastale sarnanev "kvark", mille kasutusala pole samuti eriti lai ega traditsiooniline. Samuti on pohl suht tundmatu ja jõhvikas on miski, mida ostetakse sisse Rootsist :-)
pipi 09.nov 2009 14:47
Tõeliselt maitsev, mina leiba ei riivinud (laiskus) vaid tegin väiksed tükid ja sobis nii ka :)
Maarika 13.sept 2009 18:13
Mõnus :) kuigi leivapuru röstisin veidi vähe Ja sobib igasuguse moosiga, mul oli vaarikamoos
Atsinna 05.nov 2008 20:57
See variant proovitud, hea oli. Sisse said mõlemad- nii vahu-kui hapukoor. Leiva riivisin ise, rukkileiva. Lusikaga tõstsin pohlamoosi vahele, ei tea ju, kui suured või väikesed on poes müüdavad pohlamoosi purgid. Mul endal on paar teistmoodi retsepti Taani talutüdrukust. Aga usun, et täiesti võib teha kaeraküpsistega, samuti Digestive-ga.
Annikki 07.veeb 2007 13:56
kas leiva võiks asendada ka näiteks kaeraküpsisega?
Tiiger 05.veeb 2007 12:42
Ôunakastmega on ka super hea. Olen seda lihtsat,kuid väga maitsvat magustoitu teinud suurtesse punase veini pokaalidesse. Väga dekoratiivne tuleb! Ainult, et mitte väga kaua ette valmis teha - pikapeale kipuvad siis kihid väga segamini vajuma.
KajaRoosmaa 30.jaan 2007 11:57
Tegelikult 1932 aasta kokaraamat õpeteb,et alumine kiht on õunamoos selle peale riivleib,siis kirsimoos ja kõige peale vahukoor...aga olen teinud nii nagu teie õpetuses ja kinnitan,et ka nii on väga maitsev.ja kohupiim annab samuti palju juurde.
santaana 28.jaan 2007 20:34
See on vaga hea retsept,seda saab teha ka paksu viinamarja kisselliga.Koik samamoodi kihiti,aga peale torts vahukoort ja viinamari,proovi-
ge,vaga hea on.
1