Argitoidud

Penne suvikõrvitsa ja ricotta'ga

Keskmine hinne: 2.34 Allikas: 100 rooga
20 minutiga valmib maitsev pastaroog itaaliapärase ricotta juustu ja köögiviljadega, mida on hautatud valges veinis.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 4 portsjonit
Viiluta suvikõrvits. Kuumuta pannil õli ning pruunista suvikõrvitsaviilud mõlemalt poolt. Lisa purustatud küüslauk ja prae veel paar minutit, maitsesta soola-pipraga. Kalla juurde vein ning hauta madalal kuumusel 10 minutit. Keeda penne soolaga maitsestatud vees pehmeks ja nõruta. Sega juurde suvikõrvits, ricotta ja hakitud basiilik. Serveerimisel raputa peale riivitud Parmesani juustu. Retsept on mõeldud neljale inimesele.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 16.aug 2012 08:45
A-M: ricotta ja kohupiima erinevusest saab väga põhjalikult lugeda Margus Friedenthali artiklist siit: http://www.toiduta-
re.ee/aabits.php?i-
d=43696 Kui
ricotta puhul on tegemist vadakust valmistatud kohupiima või juustuga, siis kohupiim valmib (hapu)piimast. Toitaineline väärtus on neil seega väga erinev.
A-M 15.aug 2012 14:10
Väga mõnus ja maitsev! Suvikõrvits jääb tänu veinile ja küüslaugule niivõrd mahlane, super! Tegin seda Estoveri ricotta kohupiimaga, nüüd tekkis tagantjärgi küsimus, kas üldse on mingi vahe ricotta juustul või kohupiimal? Või on üks ja sama asi? Ja minulgi meespere kiitis, seega igati asjalik ja toitev roog.
Trinsu 22.dets 2011 16:36
Väga maitsev! Kindlasti teen teinekordki :)
Mufalda 19.aug 2009 14:52
Täitsa mõnusalt maitsev ja lihtne teha. Mees ütles, et võib teinegi kord seda süüa.
1