Argitoidud

Kala tainas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Pidulik suupiste, mis maitseb eritit hästi koos tartar-kastmega. Taina sisse võid peita just endale meelepärast kala: koha, ahvenat ja miks mitte ka forelli.
Valmistusaeg: 20-40 min
Lõika kalafileed kuubikuteks. Maitsesta sidrunimahla, soola, pipra ja hakitud tilliga, lase 15 minutit seista. Sega omavahel munakollased, piim, jahu ja sool. Mikserda munavalged kohevaks vahuks ning sega õrnalt taina hulka. Kuumuta sügavas potis õli. Kasta kalafileed kahvliga tainasse ja pane seejärel kuuma õlisse, küpseta mõlemalt poolt 2 minutit. Tõsta vahukulbiga küpsetuspaberile nõrguma. Kastme jaoks sega kokku majonees, hapukoor, hakitud kurk, sool ja pipar, serveeri kohe. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
musirull27 08.aug 2011 15:44
mina olen teinud taigna hoopis hapukoorega, tuleb väga maitsev:)
juuli 29.dets 2010 09:25
nii tainas kui taigen on õiged, kuigi ÕS soovitab pigem tainas. kaks eri asja oleks 1) kala tainas ehk kala taina sees ja 2) kalatainas ehk kalast tehtud tainas aga retsept ise on hea, olen ka teinud! :)
cats991 20.jaan 2009 18:06
tundub jube isuäratav:P aga grammatiliselt on õige ka -kala tainas-
elu kokk 28.dets 2008 19:22
törts äädikat taignasse teeb ka heks!
Tiia 17.juuli 2008 14:07
Mullivesi on eriti hea!
Kristina35 28.mai 2008 22:16
PS! vesi ajab hästi piima asemel asja ära;)
Kristina35 28.mai 2008 22:15
Tulemus on hea aga mäkerdamist üksjagu.. või olen ise saamatu :P Mul said kõik tükid eriaegadel valmis ja katsu siis kahvliga neid püüda - õlisse pannes tilkus üksjagu taigent poti äärele ja neid pisikesi tilgakesi ka õlis üksjagu ;) Ja seda 2 minutit kummaltki poolt küpsetamisel küll ei vaata - oleneb tüki suurusest ja õli kuumusest ikka! Ja kui sinine tuba välja arvata siis tulemus on isegi supper! PS! õigem oleks panna retsepti pealkirjaks "Kala taignas" mitte "Kala tainas" - selle retsepti leidmiseks kulus üksjagu aega:( Aga irisemisest hoolimata - edu kokale igaljuhul!
1