Argitoidud

Lihaseljanka

Keskmine hinne: 3.18
Klassikaline seljanka peaks sisaldama vähemalt 7 sorti erinevaid lihasid, kuid saab hakkama ka pisut vähesemaga. Kes soovib, lisagu keedetud neerudki supile hulka.
Kogus: 1 portsjon

Koostisained:
2 sibulat
2 spl rasvainet
2 spl tomatipüreed
3 väikest hapukurki
2 l puljongit
pipart, loorberit, soola
2 spl oliive
200 g keedetud liha
100 g sinki
100 g viinereid
4 spl hapukoort
hakitud maitserohelist
sidruniviile


Valmistusviis
Esmalt valmistatakse nn seljanka põhi. Selle tarvis tükeldatakse sibulad ning lisa need kuumale rasvainega kaetud pannile. Kuumuta sibulad kergelt läbi, lisa tomatipüree, tükeldatud hapukurgid ja maitseained ning hauta 5-10 minutit.
PS! Tükeldusviisiks vali ribastamine!
Keeda puljong (kas kondipuljong või kasuta puljongikuubikut!) ning lisa puljongi hulka sibula-tomati-hapukurgisegu.
Lase keema ning lisa tükeldatud liha, vorst ja sink. Kuumuta veelkord keemiseni.
Vahetult enne valmimist lisa oliivid.
Kontrolli maitset ja vajadusel maitsesta.
Soovi korral lisa sidrunimahla.
Serveeri hapukoorega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Dy 03.jaan 2011 13:41
Meie paneme kartulit ka kindlasti sisse.
:) 30.juuni 2010 17:09
Supipõhja sisse ei peagi liha panema. Liha lisad pärast.
Supikeetja 26.veeb 2010 20:22
Me teeme ka korraga suurema koguse põhja ja paneme sügavkülma parajate portsudena, hea peale tööüpäeva kiirelt korralik supp keeta.
kartul 31.jaan 2010 13:45
ega kartul ka ei k2i.
nimetu..! 05.nov 2009 18:32
Ja sõnu pole vaja! :D :Y
Atsinna 23.sept 2009 10:23
Ei ole teinud ega teegi, sest purki ju erinevaid lihasid ja vorste ei pane. Mis sellest üle jääb, on nii väike osa, seljanka ju baseerub põhiliselt lihal, vorstil, viineril. Aga suppi võid küll rohkem teha ja sügavkülma nt panna.
leyve 23.sept 2009 10:16
Kas keegi on teinud ka seljanka põhja purkki. Kui säilib teeks oleks kiirel ajal vötta.
1