Argitoidud

Madruseroog

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Maire Suitsu
Madruseroa juures saab vähemalt osaliselt ära kasutada toidujääke, nagu kaste ja keedukartulid. Hakklihakotletid või pikkpoisi küllaltki suur ülejääk peab muidugi olema praktilise pereema poolt plaanipäraselt tekitatud.
Kogus: 8 portsjonit

8 hakk-kotletti või vastav kogus viilutatud pikkpoissi
1 suur sibul
2 sl õli
10 keedetud kartulit
veidi kuivatatud punet
soola
jahvatatud muskaati
1 purk purustatud tomateid (400 g) või sama kogus paksu kastet
umbes 3 dl vett
1 lihaleemekuubik

Lõika kotletid pooleks, prae lõikepinnad pruuniks.
Kuumuta peenestatud sibul õlis aeglasel tulel läbipaistvaks.
Viiluta kartulid.
Lao rasvatatud ahjuvormi põhjale kolmandik kartuliviile, raputa neile ürte, soola ja muskaati.
Pane peale pool sibulahautisest ja 8 kotletipoolikut.
Ehita järgmine kiht sarnaselt eelmisega, kata ülejäänud kartuliviiludega.
Kalla üle vedelikuga, mis koosneb kas tomatihoidisest ja lihaleemest, leemega lahjendatud paksust kastmest või kõigi kolme meelepärasest kombinatsioonist.
Saadud segu peaks vormirooga napilt katma, olema pigem vedel kui paks, maitse poolest aga söömiseks paras, sest nii kotletid kui kartulid on juba maitsestatud.
Kata fooliumiga ja küpseta ahjurestil 225° juures 30 minutit ehk kuni roog on mõnusasti läbi haudunud.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa