Argitoidud

Kapsapirukas kohupiimatainal

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Naisteleht Autor: Tiina Trolla
Kohupiima-võitainas
250 g kohupiima
250 g võid
4 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
500 g kapsast
1 sibul
2 porgandit
1 spl võid
100 g hapukoort
1 puljongikuubik
1 küüslauguküüs
soola

Taina valmistamiseks sega kohupiim hulka pehme või, lisa nisujahu-küpsetuspulbri segu. Sega kiiresti ühtlaseks massiks. Vormi tainas tasaseks ka rulli see kile sisse. Enne rullimist lase külmakapis seista. VIHJEKS: Võid pool nisujahu kogusest korvata rukkijahuga või hirsijahuga, mis annab tainale pähklise maitse.
Täidise jaoks peenesta kapsas ja sibulad, riivi porgandid. Pruunista kapsas, porgand ja sibul, lisa muud ained. Hauta kuni kapsas on pehme. Maitsesta. Rulli külmikust võetud taigen kaheks võrdseks osaks ja pane see ümarasse 27 läbimõõduga klaasvormi. Aseta sinna peale, teine taina osa rulli pirukale kaaneks peale. Määri munaga ja küpseta 200º C juures 30 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kulbi 26.märts 2007 12:24
Katsetan kindlasti. Huvitav taigen
1