Argitoidud

Kreeka külasalat

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Maire Suitsu
Kogus: 1 portsjon
1 rohelina paprika
1 kollane paprika
1/2 värsket kurki
4 tomatit
1 väike punane sibul
1 purk fetajuustu õlis
1 väike purk kivideta musti oliive

KASTE:
1 dl feta säilitusõli
3 sl sidrunimahla
1 peenestatud küüslauguküüs
1 tl kuivatatud basiilikut
peent soola
purustatud musta pipart


Horiatiki kasutab ära kõik suvised köögiviljad, millele soolakas fetajuust on suurepärane kontrast.
Nõruta fetajuust. Sulata sool sidrunimahlas ja klopi ülejäänud kastmeainetega kokku, lase külmas maitsestuda.
Lõika paprikad ribadeks, tomat õhukesteks sektoriteks.
Poolita kurk ja sibul pikisuunas, lõika seejärel õhukesteks poolrõngasteks.
Pane köögivili suurde kaussi.
Lõika oliivid rõngasteks, puista koos fetajuustuga köögiviljale.
Nirista kaste siksakiliselt salatile ja tõsta salativõtjaga alt ülespoole segamini.
Serveeri võimalikult kohe, sest pikemal seismisel salat vettib ja kautab oma võlu
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
selvi 25.veeb 2007 19:24
Juba aastaid minu lemmiksalat.
1