Argitoidud

Ahjukala õunatšatniga

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Tiina Trolla
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 1 portsjon

400 g külmutatud hõbeheiki vm külmutatud kalafileed
½ tl soola
¼ sidruni mahl
¼ dl kalapuljongit või valget veini
¼ tl sidrunipipart

Kaste:
1 sibul
2 hapukat õuna
1 spl võid
0, 5 mandariini
1, 5 spl vett
soola, sidrunipipart
Kaunistamiseks punast paprikat

Lõika veidi sulanud kalafilee 1 cm paksusteks viiludeks ning lao rasvaga määritud ahjuvormi. Puista kala pinnale soola ja sidrunimahla ning kalla kalapuljong või vein sinna peale. Lõpuks maitsesta sidrunipipraga.
Kata vorm alumiiniumfooliumiga. Küpseta ahjus keskmisel kõrgusel 200º C juures umbes 20 minutit.
Kui kala küpseb, valmista kaste. Koori ja tükelda sibulad ja õunad. Kuumuta sibulaid veidi aega rasvas. Lisa õunalõigud, mandariini tükid ja vesi. Maitsesta ning sega hoolikalt. Aseta kaste kala peale. Küpseta ahjus veel 5 minutit. Kaunista paprikaga.
Serveeri koos keedetud riisi ja värske salatiga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa