Argitoidud

Täidetud paprikad

Keskmine hinne: 3 Autor: Tiina Trolla, Naisteleht
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 1 portsjon


4 suurt paprikat
1 tl Meira sidrunipipart
250 g hakkliha
2 sibulat
2 porgandit
1 küüslauguküüs
1 sl basiilikut
½ tl musta pipart
½ tl soola
½ dl hapukoort


Lõika paprikatel kaaned ära. Vajadusel puhasta seemnetest ning raputa sisse sidrunpipart.
Valmista hakklihast, riivitud porgandist, sibulast, küüslaugust, hapukoorest ja maitseainetest täidis. Sega korralikult.
Täida paprikad seguga ja küpseta 225 kraadi juures umbes 25 minutit. Serveeri koos toorsalatiga.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Nöpsik 12 02.nov 2015 21:19
Väga hea! Esimest korda tegin ja õnnestus ideaalselt :) Lisasin hakklihale küüslauku, cayenne pipart ja chillit. Mõnusalt vürtsikas tuli, magusale paprikale sobis hästi :)
Ally123 18.nov 2012 18:19
Väga hea! Esimest korda tegin ja õnnestunult :)
aureliaa 26.jaan 2011 16:47
Panin hakkliha asemel tükeldatud kanafileed ja tõesti väga maitsev toit:)
keilikeili 20.jaan 2011 16:16
ei meeldinud
katsetaja 19.jaan 2011 13:54
Proovitud ja jummala head tulid,järgmisel korral peaks peale porgandi mingit muud juurikat ka sisse riivima,aga väga hea ja lihtne toit,,.....,,soovi-
tan kõigile.:Y
katsetaja 18.jaan 2011 11:03
Hakkan täna proovima ja eks annan teada kuidas välja tulid...
Dargor 26.aug 2010 14:35
Meie peres on täidetud paprikad klassika aga erinevus on see, et lisame ka täidetud tomatid ja teeme potis hulga veega,see keedu leem on kastmeks, super. Alati ootan aega kui tulevad need ungari paprikad müügile......Riisi panen hakkliha sisse siis kui tahan massi juurde saada aga üldiselt kasutame täitmiseks nagu kokku segatud toorest hakkliha sibula, muna ja maitseainetega, lisan igasugu kättesaadavaid värskeid ürte ka, et maitset tugevdada.
Hindaja 24.juuli 2010 13:25
ma pole veel proovinud aga näevad head välja:D
Chris 27.nov 2008 20:32
Ülemõistuse :Y Tüesti hea ja väga ihtne. Lisasin natukene riisi. Super super super !
maverik 17.nov 2008 01:59
Minu paprikad: Eemaldan ka kaaned, kuid topin nad hiljem erivärviliselt paprikatele jälle peale Lasen puhastatud paprikad kergelt kanapuljongi ja soolaga maitsestatud keeduvees 2 minutit keeda, töstan paprikad jahtuma (ei koori)(saadud puljongi jätan riisi kergeks läbikeetmiseks. Pruu-
nistan pannil kerges ölis loputatud, sobiva koguse riisi, lisan juurde peeneks hakitud küüslaaugu - praen kuldseks ning lisan puljongisse , kus enne keesid paprikad. Seniks kuni riis vaiksel kuumusel pisut haudub, pruunistan kiirelt looma hakkliha sibulaga, kurnan riisi. Segan siis massid kokku ning lisan südamest hakitud peterselli ja lusika hapukoort. Täidan siis paprikad saadud täidisega, asetan peale veel pisut juustu ning panen mütsi jälle paprikale tagasi. Edasi istuvad nad mul röömsasti eelnevalt kuumutatud ahjus 200° juures ombes tund aega. Serveerin ma neid hapukoore kastmega, mille olen enne vedelaks kloppinud tänu tilgakesele sidrunimahla ning hakitud maitserohelist.
Aicha 24.okt 2008 16:39
Roheline paprika on natuke moru, aga kollased, punased ja oranzid on vaga maistsvad
takyke 08.märts 2007 18:47
........maitseb hästi
Ellukene123 20.veeb 2007 20:15
nämma tundub see
1