Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Arbuusisalat vähisabadega

Eelroad

Arbuusisalat vähisabadega

Angelica Udeküll ajakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Kõige paremini maitsevad värskelt kooritud krevetid või vähisabad, kuid vajadusel sobivad ka külmutatud või konserveeritud alternatiivid.
Retsept
portsjonile
100 g vähisabad
1 sl Oliiviõli
1 küüs Küüslauk
Tšillikaun
1 tl Sojakaste
0.5 tk Sidrunist pressitud mahl
0.5 tl Seesamiõli
Sool
Must pipar
Murulauk
Põld-võõrkapsas ehk rukola
200 g Arbuusi viljaliha
1 sl Basiilik (värske, hakitud)
1. Haki küüslauk ja tšillikaun hästi peeneks ning sega sojakastme, oliivi- ja seesamiõli ning sidrunimahlaga. Maitsesta marinaad soola-pipraga.
2. Puhasta või sulata vähisabad ning aseta kastmesse vähemalt 30 minutiks marineeruma.
3. Eemalda arbuusi viljalihast seemned ja lõika arbuus kuubikuteks.
4. Aseta rukolalehed taldrikule ja selle peale arbuusikuubikud.
5. Vala arbuusi peale marineeritud vähisabad koos kastmega.
6. Haki murulauk ja puista koos basiilikulehtedega salatile.
Võid salatis kasutada ka juba eelnevalt maitsestatud krevette ja vähisabasid.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree