Eelroad

Punase paprika supp

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Sügisel eelista supi sees värskeid kodumaiseid tomateid, talvel võid selle asendada aga hakitud tomati konserviga.
Kogus: 2 portsjonit
1. Esmalt rösti paprika ja eemalda nahk. Selleks lõika paprika pooleks, eemalda seemned ja aseta paprika grillrežiimil 250 kraadi juures ahju. Kuumuta, kuni nahk lööb kergelt lahti, ja aseta seejärel köögivili paber- või küpsetuskotti. Lase sel jahtuda ja siis eemalda nahk.
2. Haki sibul ja küüslauk ning prae need poti põhjas kuldseks.
3. Lisa grillitud ja kooritud paprika ning kuumuta, kuni paprika on pehme.
4. Haki tomatid ja lisa potti. Lisa juurde ka maitseained ja puljong ning lase segu keema.
5. Kui supp on keema läinud, püreeri poti sisu saumikseriga ja kuumuta supp uuesti peaaegu keemiseni.
6. Serveeri koos värske tüümiani ja soovi korral hapukoorega.
Paprikat ei pea ilmtingimata koorima, aga ilma nahata võid olla kindel, et supis ei ole tülikaid naharibasid, mis meenutavad kilet.
Kes eelistab kreemisemat suppi, lisagu pärast püreerimist supi hulka u 125 grammi hapukoort või jogurtit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa