Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Tomatiterriin grillitud aedviljadega

Eelroad

Tomatiterriin grillitud aedviljadega

Angelica Udeküll ajakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Söö terriini näiteks värske kukliga, aga sobib ka niisama ilma lisandita.
Retsept
portsjonile
800 g Suvikõrvits
400 g punane paprika
600 g Baklažaan
600 g tomatid
2 küünt Küüslauk
50 g mustad oliivid
5 spl valge vein või palsamiäädikas
10 lehte Basiilik (värske)
3 oksa Tüümian
50 g pruun suhkur
4 spl Oliiviõli
sool, pipar
1.  Viiluta aedviljad ja aseta ahjuplaadile.
2.  Maitsesta soola, pipra ja oliiviõliga ning küpseta 220 kraadi juures grillrežiimil umbes 20 minutit, kuni viljad on küpsed.
3.  Samal ajal valmista tomatitest kaste. Selleks koori tomatid ja tükelda need.
4.  Haki ka küüslaugud ja oliivid.
5.  Sega omavahel tomatid, küüslauk, äädikas, suhkur, oliiviõli, basiilik, sool ja pipar ning keeda u 20 minutit, kuni sega hakkab paksenema.
6.  Võta terriini valmistamiseks vorm, laota sellesse vaheldumisi aedviljad ja tomatisegu – alusta baklažaanist, seejärel kiht paprikat ja suvikõrvitsat, siis tomatisegu ja taas baklažaanikiht. Viimaseks kihiks jäta suvikõrvits.
7.  Aseta vorm külmkappi ja jäta 12 tunniks seisma.
8.  Serveerides puista kaunistuseks peale veidi juustu.
# Mida kauem terriin seisab, seda rohkem maitsed laagerduvad ja üksteist täiendavad. Söömiskõlbulik on toit aga juba ka varem kui 12 tunni möödudes.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool