Eelroad

Tomatiterriin grillitud aedviljadega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Söö terriini näiteks värske kukliga, aga sobib ka niisama ilma lisandita.
Kogus: 8 portsjonit
1.  Viiluta aedviljad ja aseta ahjuplaadile.
2.  Maitsesta soola, pipra ja oliiviõliga ning küpseta 220 kraadi juures grillrežiimil umbes 20 minutit, kuni viljad on küpsed.
3.  Samal ajal valmista tomatitest kaste. Selleks koori tomatid ja tükelda need.
4.  Haki ka küüslaugud ja oliivid.
5.  Sega omavahel tomatid, küüslauk, äädikas, suhkur, oliiviõli, basiilik, sool ja pipar ning keeda u 20 minutit, kuni sega hakkab paksenema.
6.  Võta terriini valmistamiseks vorm, laota sellesse vaheldumisi aedviljad ja tomatisegu – alusta baklažaanist, seejärel kiht paprikat ja suvikõrvitsat, siis tomatisegu ja taas baklažaanikiht. Viimaseks kihiks jäta suvikõrvits.
7.  Aseta vorm külmkappi ja jäta 12 tunniks seisma.
8.  Serveerides puista kaunistuseks peale veidi juustu.
# Mida kauem terriin seisab, seda rohkem maitsed laagerduvad ja üksteist täiendavad. Söömiskõlbulik on toit aga juba ka varem kui 12 tunni möödudes.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa