Eelroad

New Orleansi kapsa-porgandisalat ehk coleslaw

Keskmine hinne: 2.91 Allikas: Nigella ekspress Autor: Nigella Lawson
Seda salatit pakun alati petimarinaadis kana kõrvale. Olen isegi andunud coleslaw’ vihkajad seda armastama pannud. Ma ei mäletagi täpselt, miks olen nimetanud selle retsepti just New Orleansi järgi (olen seda ja selle erinevaid versioone juba nii kaua teinud), aga ilmselt on see kuidagi seotud seal kasvavate imeliste pekanipähkelid täis puudega. Lisaks võid pakkuda ka kartulisalatit, kastes väiksed varajased kartulid oliiviõli, soola, laimimahla ja sinepi segusse.
Kogus: 6 portsjonit
Eemalda kapsalt välised lehed ja lõika ülejäänud kapsas käsitsi või köögikombainis ribadeks.
Koori ja riivi porgandid, lõika sellerivarred ja talisibulad õhukesteks viiludeks.
Sega omavahel majonees, pett, vahtrasiirup ja õunaäädikas ning kata köögiviljad saadud kastmega.
Maitsesta soola ja pipraga, sega juurde hakitud pähklid.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Toivo 12.nov 2010 20:42
Muidu ilus hea (salat siis) aga kas sa yle ei pinguta? "andunud coleslaw? vihkajad" ?!? Mis rahvus see selline on? Tutvusta mind palun kasvoi yhe inimesega kes on oma elu coleslaw vihkamisele pyhendanud - seda ju andunud enamvahem tahendab.
JAN7 20.veeb 2010 18:32
Tähtis on, et toit oleks maitsev, mitte et ÕIGE retsepti järgi tehtud! See, et keegi Nigellatädi kuskil Inglismaal niimoodi teeb, pole miski argument! Mida teab inglanna USA söögikommetest, naerukoht. Ma tahaks näha seda inimest, kes suudab tõestada, et ainult tema nägemus salatist on see 100% õige... Ja üleüldse on retseptid vajalikud vaid inspiratsioonialli-
kana. Salat on ise väga hea ja ise olen seda teinud vägagi erineval moel.
Kristina 16.jaan 2010 08:10
Äädikat võiks veidi vähem olla, selleri asemel sai brokkolit pandud, mis väga hästi sobis. Pekaanipähklite asemel purustatud metspähkleid.
american girl 10.sept 2009 09:43
Minu teada coleslaw salatis on põhiaineteks ainult valge peakapsas ja porgand, kes sibulat armastab võib muidugi ka rohelist sibulat kaunistuseks lisada aga see pole vajalik. Salati maitsestamiseks piisab lahjast majoneesist, suhkrust, soolast ja 30% äädikast. Maitse peaks tulema selline magushapu.
vmustankin 25.apr 2009 00:28
Mina tegin seda salatit hiinakapsa, mandlitega ja ilma petita. Tõesti hea salat on
Margit85522 20.märts 2009 22:15
glenne1: see pähklivõi käis nuudlisalati juurde kastmesse ;)
NurrMarta 18.märts 2009 18:38
aga maiekas, on ikka väga suur vahe, kas kasutada salatis kahte "tavalist" ehk mugulsibulat või siis rohelist - olgu suvi-, tali- või mistahes muu variant. Eks seda peabki jälgima :) Vaevalt, et keegi siin väga gramme loeb ja aineid asendatakse ka tihti, aga mingi üldise mõtte järgimine tuleb ikka kasuks.
maiekas 18.märts 2009 18:01
kuidas te suudate retsepte NII täpselt jälgida?
siirikirikal 17.märts 2009 14:11
Ja kui väga täpne olla, ei olnud originaalretseptis mitte roheline sibul, vaid talisibul, mis on küll sarnane, aga päris mitte see. Konkreetses retseptis võib küll seda asendada ka rohelise sibulaga.
indrekparli 17.märts 2009 14:08
Jah, rohelise sibula asemel oli sibul sisse eksinud, vabandust. Mis puutub majoneesi ja pähkleid, siis meil on need antud mahuna, mitte kaaluga, sest meile antud retseptis oli nii kirjas. Me ei kirjuta retsepte televiisorist maha:)
parandaja 16.märts 2009 15:39
retsepti andmed täitsa valed! Esiteks sibula asemel on roheline sibul. Majoneesi on 200g ja pekaani pähkleid 100g. Vastuseks glennele, et pähklivõid ei ole vaja panna, vaatasin nigelle.com-ist
glenne1 16.märts 2009 15:06
kas selles retseptis ei käinud mitte pähklivõi 1/3 purki?
1