Eelroad

Mahlane kapsapirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Mahlase kapsa-porganditäidise ja kohupiimamuretainast põhjaga pirukas maitseb hästi nii soojalt kui külmalt. Sobib suurepäraselt kohvilauale.
Kogus: 10 portsjonit
Sega omavahel pehme või, jahu, küpsetuspulber ja veidi soola. Lisa kohupiim ning sega ühtlaseks tainaks, lase toidukilesse keeratuna vähemalt 1 tund külmas seista.
Lõika kapsas peenteks ribadeks, riivi porgand jämeda riiviga. Pruunista kapsas ja porgand võis, kalla siis peale vesi ning keeda pehmeks. Nõruta köögiviljad, maitsesta soola, äädika ja fariinsuhkruga. Lase jahtuda ning sega hulka hapukoor. Eralda tainast üks neljandik, rulli mõlemad tükid 0,5 cm paksuseks plaadiks. Tõsta suurem tainaleht küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning kata kapsaporgandiseguga, nii et äärtest jääb 3 cm vabaks. Tõsta ääred täidise peale ja määri veega. Kata pirukas väiksema tainalehega ning vajuta ääred tihedalt kinni. Määri pealt munaga ja torka kahvliga augud sisse. Küpseta 225° juures 25–30 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
hiire piuks 03.dets 2009 16:31
tegin ja maitses. teised pereliikmed ei söönud. ei ole eriti sellise täidisega pirukaid teinud ja lastele tundus väga võõras, mees ei söö üldse porgandi- ega kapsapirukaid. minu meelest oli just see küpsetatud muretaigen seal ümber hästi mõnus ja täidist tegin vähem, kui retseptis ette nähtud. külalis-
tele, kes kapsa- ja porgandipirukast lugu peavad, väga hea pakkuda.
sööbik 12.okt 2009 11:27
Supperhea pirukas... just tegin... jammi!
säutsmoonik 07.sept 2009 19:22
Simply the best :D
ämblik naine 16.aug 2009 23:27
Mul jäi ka täidist üle,aga mina ei pannud seda kõike peale,vaid tegin teise piruka veel.Homme kavatsen uuesti teha,aga siis arvestan juba sellega ja võibolla panen seeni ka sisse.
NurrMarta 08.juuni 2009 18:56
Ja unustasin veel lisada, et ka Toidutares on olemas selline teisendamisjuhend: http://www.toiduta-
re.ee/targadtabeli-
d.php?id=18
NurrMarta 08.juuni 2009 18:53
Uudishimulik, see detsiliitrites (või mistahes muudes kindlates mahuühikutes) mõõtmine on tegelikult lihtsalt väga mugav :) Minul on näiteks jahukarbis detsiliitrine kühvlikujuline mõõdutopsik. Sellega siis kühveldangi vajaliku koguse jahu otse taigna hulka ja ei ole vaja eraldi kaaluda. Eks kaaludes on kogused muidugi täpsemad, aga kui lausa juuksekarva lõhki pole vaja ajada, siis saab ka kuivained mahuühikutega mugavalt ära mõõdetud. Kuivai-
nete pakkidel on enamasti ka kusagil küljel märge, kui palju kaalub detsiliiter seda "pudi", nii et soovi korral saad ka teisendada ja retseptid endale sobivamaks kohendada.
uudishimulik 31.mai 2009 00:26
T2nud vastamast, NurrMarta ;) Nii ma tegelikult arvasingi, aga siiani pole arusaadav, miks nt jahu ja muude kuivainete kogused m2rgitakse tihti yles dl-tes....
NurrMarta 28.mai 2009 19:13
Uudishimulik - 100ml vett kaalub 100 grammi, muud ained vastavalt oma tihedusele. Nn. vene ajal oli see 8-kandiline klaas ääreni täis 250ml ehk 2,5 dl. Aga tänapäeval on õige mahu mõõtmiseks spetsiaalsed topsikud ja kannud olemas :) Ja see veega määrimine peaks justkui tähendama, et tõstad alumiseks kihiks oleva taigna ääred koogi servadel täidise peale ja määrid nad veega, et see serv pealmiseks kihiks tõstetava taignaga kokku kleepuks.
uudishimulik 28.mai 2009 17:36
Tundub isu2ratav ja tahaks isegi teha,aga mis t2hendab "Tõsta ääred täidise peale ja määri veega" ?
uudishimulik 28.mai 2009 16:58
Kas 100 ml v6rduks siis u 100 g- ga ?
Margit85522 01.apr 2009 23:09
dl on detsiliiter, ehk siis 100 ml. 1/10 liitrit
Ants Puurand 28.märts 2009 09:51
Mina arvan et ei ole kullalt jahu selles taignas. Ma tahaks teda mis on dl ?
meistekäkk 03.märts 2009 10:28
Maitse oli hea aga mul tuli millegipärast kapsast topelt rohkem kui selle taigna koguse juures vaja oleks olnud või siis oli tainast poole vähem, kuigi tegin retsepti järgi. Tulemus oli seega ahjukapsas imeõhukese taignapõhjaga;)
ämblik naine 25.veeb 2009 12:50
mulle ka meeldis väga.
köögikata 24.nov 2008 14:35
Maitses hästi ja külalised kiitsid :)
siirikirikal 13.nov 2008 15:12
Tavaliselt ühtivadki, aga see pole esimene kapsapiruka retsept Toidutares ja 100% kattuvat nime ei saa uuele retseptile panna, see ongi põhjus.
Atsinna 13.nov 2008 14:48
Köögiviljaraamatus on see retsept lihtsalt Kapsapiruka nime all, kas oleks võimalik, et edaspidi raamatutest siia ületoodud retseptide nimed ühtiksid? Ei peaks ju välja printima retsepti, kui ta mul tegelikult olemas on. Vaja ainult raamat lahti lüüa ja õige nime alt retsept kätte leida.
katry 13.nov 2008 14:44
Väga isuäratav :Y
1