Eelroad

Kalasült

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Kalasüldis tasub eelistada valget kala, kuigi sobib ka punane. Siiski, mida vähem rasvane on kala, seda parem – rammusast kalast kipub tarrendile hiljem rasvakiht tekkima.
Kogus: 4 portsjonit
1.   Keeda veest, vürtsist, piprast, soolast ja äädikast marinaad.
2.   Puhasta kalafilee ja keeda kala marinaadis umbes 3-4 minutit.
3.   Pane želatiin külma veega umbes 10 minutiks paisuma.
4.   Kuumuta kalapuljong ja sega hulka paisunud želatiin.
5.   Vooderda vorm kilega, kata vormi põhi õhukese kihi puljongiga, lase külmas tarretuda ja kata seejärel tillioksakestega.
6.   Lase spinatilehed kuuma vee alt läbi ja nõruta.
7.   Laota vormi pool kogust marinaadis keedetud kalafileed, seejärel spinatilehed ja taas kalafilee. Täida vorm ülejäänud puljongiga. Aseta külma tahenema.
# Tarrendit võib maitsestada ka sidrunimahlaga, see annab huvitava maitse. Happesuses saamiseks aga äädikas ei sobi, sest see takistab tardumist.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
metsaline 29.märts 2012 10:25
jah kui teha fileest siis kindlasti vajame ?elatiini .mina aga ostsin lõhe supikogu ja üritan sellest teha sülti ja eks näis kuidas kallerdub.
1