Eelroad

Kiirsoolatud lõhe

Keskmine hinne: 2.61 Allikas: 100 rooga
Selle maailmakuulsa Rootsi suupiste retsept jõudis Eestimaale kaheksakümnendatel läbi “raudse eesriide” ehk Soome televisiooni kaudu.
Kogus: 1 portsjon
Sega sool, suhkur ja pipar. Raputa veerand maitsesegust suurele fooliumitükile ja aseta sinna üks filee, nahk allpool. Kata kala maitseseguga ja puista peale ohtrasti hakitud tilli. Maitsesta ka teise filee nahata pool, tõsta alumise peale ja kata ülejäänud maitseseguga.
Keera foolium kokku ja lase jahedas vähemalt 2 tundi maitsestuda; tarvita kala ära hiljemalt 48 tunni jooksul. Puhasta fileed pintsliga maitseainetest ja lõika imeõhukesteks viiludeks, hoides fileerimisnuga lõikamisel nahaga peaaegu paralleelselt. Serveeri pidulaual koos sidruni ja röstsaiaga suupisteks, ülejääki kasuta piruka valmistamiseks või supiks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kalev 29.okt 2011 05:43
Pipprast hoiduge,Kala nii hõrk, pipar tapap. Küll aga sibul ja sidrun, igale maitse järgi.Kõige parem see kala mis alles ujus (siputas), kui on valikut.
tanel 09.aug 2010 16:53
soolan alati meresoolaga.. ja ei mingit tilli ega pipart! ainult sool.. kui sool läbi tõmmanud on siis peale sidrunipipar v didrunimahl ja sibul..:)..:)
rõbka 20.apr 2010 18:28
.........ja mitte ainult Muhus ja Saaremal !
Tom 18.märts 2009 09:13
Kiirsoolatud lõhe (äkist) on Muhus ja Saaremaal söödud aastasadu.
simongalois 08.jaan 2009 11:11
teen ka seda tihedalt meresoolaga
kaurex 19.dets 2008 06:47
Teen kogu aeg lõhet v. forelli niimoodi ja kiirmeetodil valmistades ja tarvitades on kala kohe magus ning saab alati otsa rutem, kui sooviksin.:A
1