Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Roheline aedviljasalat pitaleivaga (fattoush)

Eelroad

Roheline aedviljasalat pitaleivaga (fattoush)

Nigella Lawson Nigella retseptid
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Nigella Feasts
Kokasaate "Nigella retseptid: eksootiline õhtu" retsept
20-40 min

Ettevalmistusaeg: 20 min Valmistamisaeg: 5 min

Taimetoitlastele
Retsept
portsjonile
2 tk Rohelised tšillikaunad (seemneteta, peeneks hakitud)
0.5 dl Hakitud sibul
1 pea Lehtkapsas või rooma salat
1 tk Laimi riivitud koor ja pressitud mahl
1 sl Oliiviõli (extra-virgin)
keedusool
2 tk Pitaleib
1 tk Küps avokaado
0.5 dl Värsked hakitud koriandrilehed
0.5 dl värsked hakitud mündillehed
Eelkuumuta ahi 220 kraadini.
Pane talisibul ja tšillitükid kaussi.
Eemalda salati välimised lehed ja rebi salat kaussi. Sega laimikoor, laimimahl ja õli väikses kausis või kannus ning raputa juurde veidi soola.
Poolita pitaleivad kihiti neljaks väga õhukeseks leheks ja aseta need küpsetusplaadile. Küpseta need ahjus (u 5 minutit) veidi krõbedaks ja kuldpruuniks, aga vaata ette, et leivad kõrbema ei lähe. Võta pitaleivad ahjust välja ja jäta jahtuma.
Poolita avokaado, eemalda kivi ja uurista lusikaga avokaadotükid salatikaussi. Lisa salatile laimi- ja õlikaste, raputa juurde enamik hakitud ürtidest ja tõsta salat ettevaatlikult segamini. Lõika kääridega või murra krõbe pitaleib kolmnurkseteks tükkideks, lisa enamik neist salatisse, tõsta salat uuesti läbi ja tõsta ümber serveerimiskaussi või vaagnale. Laota peale ülejäänud ürdid ja röstitud pitatükid.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Minestroone kikerhernestega

Argitoidud
Minestroone kikerhernestega