Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Vietnami kreveti- ja klaasnuudlisalat

Eelroad

Vietnami kreveti- ja klaasnuudlisalat

Nigella Lawson Nigella retseptid
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Nigella Feasts
Kokasaate "Nigella retseptid: hea tuju toidud" retsept
Retsept
portsjonile
VIETNAMI KASTE
2 küünt Küüslauk (hakitud või purustatud)
2 kauna Värsked pikad punased tšillikaunad (seemneteta, hakitud või ribadena)
2 sl Värske ingver, peenestatud
4 sl Kalakaste (nam pla)
1 tk laimist pressitud mahl
4 sl Vesi
1 sl Suhkur
2 tl Maapähkliõli
1 tl Seesamiõli
SALAT
250 g Väiksed keedetud krevetid
175 g klaasnuudlid
125 g Suhkruherned
125 g iidandid
3 tk Sibul (õhukesteks ringideks hakitud)
KAUNISTUSEKS
25 g Värske hakitud koriander
Sega Vietnami kastme tarvis kõik koostisosad kokku. Kaste säilib külmkapis tihedalt suletud purgis vähemalt nädal aega.
Salati valmistamiseks marineeri krevette 125 ml Vietnami kastmes. Samal aja leota nuudleid keematõusnud vees vastavalt pakendil toodud juhisele. Seejärel värskenda neid külmas vees, kurna. Pane suhkruherned ja idandid kurnsõela ning vala üle keeva veega. Loputa neid külma veega ja kurna sõela raputades läbi.
Sega suures kausis omavahel marineeritud krevetid, kurnatud nuudlid, talisibul, suhkruherned ja idandid. Lisa veel 2 supilusikatäit või soovi korral ka rohkem Vietnami kastet.
Raputa peale hakitud koriander, sega kõik korralikult läbi ja aseta suurele taldrikule.

KOMMENTAARID

assu007 13.veeb 2010 18:36
Väga väga hea ! .:)
signe 03.dets 2009 12:30
kõigile maitses. Väga hea tõesti.
Mati 01.märts 2009 16:42
ma vihkan rimi, kuna seal polnud täna olulisemaid asju selle retsepti tarvis !
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes