Eelroad

Moules marinières ehk sinimerikarbid Tigu moodi

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: vinoteek Tigu
Tegemist on kõige klassikalisema sinimerikarpide valmistusviisiga. Eestis on tähtis tähelepanu pöörata, kust merest ja riigist on meil müüdavad molluskid pärit. Enamasti on saada Taani ja Iiri päritolu sinimerikarpe, mille soolasus ei ole võrreldav Vahemere omadega. Seetõttu tasuks toidutegemisel lisada meresoola. Sama lugu on Prantsusmaa sinimerikarpidega, millel nimesildil kirjas moules de bouchot – ka need vajavad soola.
Kogus: 1 portsjon
Pane võitükk potti ja haki hulka šalottsibulad. Kuumuta neid natuke, kuid ära pruunista. Seejärel tõsta potti sinimerikarbid, loorber, vürts, osa petersellist ja vein. Aja keema. Seejärel keera kuumust väiksemaks, kata pott kaanega ja lase haududa, kuni karbid on avanenud.
Hispaania karpide puhul, mis võivad olla väga soolased, tuleb vedelikku maitsta, sest mõnikord peab veini juurde kallama. Tõsta roog koos potiga lauale, lisa helde käega peterselli ja kutsu kõik sööma.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kodukokk 14.okt 2010 20:29
maitsev väike õhtueine. sai just proovitud mõnusa valge veiniga. soovitan.
Hindaja 21.juuni 2010 16:31
:):):):):):):):):):)-
:):):):):):):):):):)-
:):):):):):):):):):)-
:):):):):):):):):):)-
:):):):):):):):):):)-
:):):):):):):):):):)-
:):
Tigufänn 27.jaan 2010 13:31
Tigu tegi minust selle roa sõltlase. Väga peenemaitseline ja hõrk. Lisaboonuseks see, et kui neid parasjagu ei söö, siis neile mõtlemine ajab suu vett jooksma :)
1