Eelroad

Tomati-juustukattega ahjubaklažaanid

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Väga maitsev taimetoit, mida sobib serveerida nii omaette eelroana kui ka liha- või kalaroa lisandiks. Maitsev argiroog oma perele ja ka külalistele.
Valmistusaeg: 40-60 min

30 minutit + 15 minutit ahjus

Kogus: 4 portsjonit
Lõika baklažaanid pikuti 2 cm paksusteks viiludeks, puista peale pisut soola ja lase pool tundi seista. Kuivata köögipaberiga ja pruunista pannil mõlemalt poolt õlis. Eemalda tomatitelt seemned ja kannad ning tükelda. Kuumuta hakitud sibulaid ja küüslauku õlis.
Lisa tomatid ja maitseained ning hauta 10 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Lao baklažaanid õliga määritud ahjuvormi või –plaadile ja jaga lusikaga peale tomatisegu. Puista üle riivsaia ja riivitud juustuga. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit. Serveeri leigena.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
maajaam 03.nov 2012 18:46
minul tuli see küll imehea välja. Tomati-sibula-
küüslaugu kate mis värskete maitsetaimedega maitsestatud oli super ja riivsai ning juust lisasid krõbedust. Ei midagi vesist ja maitsetut. Hakka või tõesti taimetoitlaseks. Teen uuesti ja pakun kindlasti sõpradele ka!
Mait 18.sept 2012 16:45
mul jäi bakla?aan täiesti vedel
Allan 22.juuli 2012 08:12
Nägin retsepti,valmistasin ja väga maitses.Hea suvine suutäis.
Taimps 23.juuni 2012 09:58
väga hea, liha kõrvale midagi muud vaja teha ei ole. kõik maitsed paigas
liblikas1 11.aug 2011 14:12
Lootsin midagi paremat.
tammekad 22.juuli 2011 22:51
Kasutan tavaliselt baklazaani asemel suvikõrvitsat, sest ma ei viitsi baklazaani soolas leotada jms. Suvikõrvitsa teen pooleks, kraabin sisu välja (panen selle omakorda tomatisegu sissse) ning pealiskatteks kasutan retsepti järgi tehtud tomatikatet. SUPER hea!
relxy 21.juuli 2011 19:59
Supper hea toit tuli. Hakka või taimetoitlaseks... :P Maitsestasin värske maitserohelisega (pune, tüümian, piparrohi jne). Osa riivjuustu segasin kodujuustuga ja peale riputasin ülejäänud riivjuustu.
zzz 23.sept 2010 16:36
ülihea!
aili21 22.sept 2010 15:06
Väga hea toit, olen mitu korda teinud ja kuiv kohe kindlasti ei ole.
leilaj 18.juuli 2010 21:40
Ei midagi erilist
miia-mariia 19.märts 2010 19:45
annaksin hea meelega veel viis punkti! ;)
miia-mariia 19.märts 2010 19:44
mina tegin retsepti järgi(v.a. maitseained) mett ja tüümiani läks ka rohkem kui siin kirjas.
miia-mariia 19.märts 2010 19:43
mina olen mitu korda teinud. Panin rohekm maitseaineid kui retseptis. See on üks parimaid taimetoite mida olen üldse söönud! Maitsed sobivad imehästi kokku. Selline mõnus värske ja mahlane, juust ja riivsai andsid sellise mõnusa toeka, krõbeda katte. Ülihea! Seda teen alati uuesti!
hipster 01.okt 2009 19:04
Mina tegin seda asja nii: Võtsin ühe bakla?aani, viilutasin ketasteks, soolasin ja ootasin :), hautasin konservtomatitükid sibula küüslaugu, maitsestasin.. Siis praadisin bakla?aaniviilud mõlemalt poolt, asetasin küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, panin bakla?aanidele tomati-sibula-
küüslaugusegu, natuke peterselli maitseks peale ja kõige viimaseks puistasin riivsaia-riivjuustu seguga kettad üle. Ja mina ei ütleks küll, et bakla?aan kuiv oleks jäänud.. Apera-
tiiviks või veini kõrvale ampsata väga mõnusad!
hiir 05.sept 2009 13:40
proovisin teha, ei meeldinud, baklazaan oli kuiv.
1