Eelroad

Salat röstitud köögiviljast

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Sütel küpsetades jääb köögiviljale suitsune maitse, kuid ka ahjus saab valmistada suurepärase roa. Soovi korral lisa pisut palsamiäädikat. Võib serveerida soojalt kohe pärast valmistamist, aga maitseb ka jahtunult toatemperatuuril. Juurde võib serveerida saia.
Valmistusaeg:

Valmistusaeg 45 min + jahtub 30 min

Kogus: 4 portsjonit
Kuumuta ahi 250 kraadini. Koori sibulad. Pintselda köögiviljad õliga ja pane ahju otse grilli alla (või küpseta õuegrillil). Rösti 30 minutit, aeg-ajalt pöörates, kuni koor tumeneb ja köögvili pehmeneb. Eri viljad võivad valmida erinevalt (nt tomatid varem). Küpsemisaeg 15–30 minutit. Võta ahjust, keera ajalehe või jõupaberi sisse ja pane kilekotti. Lase 30 minutit jahtuda.
Koori baklažaanid, tomatid ja paprikad, eemalda sibulatel väliskiht. Poolita paprikad, eemalda seemned ja vars, lõika ribadeks. Lõika baklažaanid pikuti ribadeks. Eralda tomatitel südamik ja tükelda. Viiluta sibulad. Vala köögiviljad kaussi ja lisa õhukeselt viilutatud küüslauk. Vala peale oliiviõli ja palsamiäädikas,
maitsesta soolaga. Sega läbi ja serveeri kohe.
Kalorsus 341 kcal/portsjon
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
meriketark 23.juuni 2010 11:28
Salat saab tõesti supermaitsev,kuid mis siin ühist sojatoitudega?Soovi-
tan siis salatile lisada röstitud ehk grillitud naturaalset tofut ehk siis grilli all küpsetatud pehmet tofut(vahepeal segada).ca 200g on paras kogus sellele salatikogusele.Mulle maitseb nat,maitsestamata pehme tofu,pärast 10 min valmimist saab ta hea maitse salatilt. kuumuta pehmet tofut/tofukuubikuid kuldse värvuse saamiseni.
1