Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Soupe glacée - külmsupp

Eelroad

Soupe glacée - külmsupp

Anne Labrosse
PrindiSoovita sõbrale
See supp sobib kõige paremini suvepalavusse ega täida liigselt kõhtu. Piknikule minnes võid selle panna termosesse, et saaksid söögikorrale mõnusa karge alustuse.
Retsept
portsjonile
1 kg kuuma veega kooritud tomatid (mitte konserv!)
1 tk pikk kurk (eemalda suured seemned ja tugevam koor)
2 tk väiksed sibulad
3 tk punane paprika
2 küünt Küüslauk
100 g kuivanud sai
4 dl oliivi- või rapsiõli
1 dl Jerezi veiniäädikas
1 klaas külm vesi
sool, pipar
Pese köögiviljad, lõika tükkideks ja maitsesta soolaga. Leota sai äädikas pehmeks, pigista kuivemaks ja murenda köögiviljadele. Kõige lõpuks lisa segule pool ettenähtud õlikogusest ja aseta 12 tunniks külmkappi.
Püreesta köögiviljad sauseguriga või köögikombainis. Lisa püreele ülejäänud õli ja vähehaaval külm vesi. Kogus sõltub köögiviljadest ja sellest, millist konsistentsi supile soovid. Sõelu supp ühtlasema tulemuse jaoks ja aseta õhukindlalt suletava nõu sees külmkappi.
Serveerimisel peab supp olema hästi külm, seepärast jahuta ka serveerimisnõu.
Retseptis toodud kogustest saab ligi 3 liitrit suppi.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kreeka läätsesupp

Argitoidud
Kreeka läätsesupp