Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Spargli-kitsejuustuomlett

Eelroad

Spargli-kitsejuustuomlett

Anjum Anand Toitu õigesti vastavalt oma kehatüübile
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Lisa Linder
Munad on suurepärane hommikueine või lõunaoode, kuna need on soojendavad ja toitvad, aga samas kergemad kui mõnd teist tüüpi valgud. Omletis võib ära kasutada kõik köögiviljad, mis juhtuvad käeulatuses olema. Mulle meeldib, kui on lisatud ka kitsejuustu.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
3 tk Spargel (puised osad eemaldatud, varred diagonaalis õhukeseks viilutatud)
Sool
Must pipar (värskelt jahvatatud)
0.5 tl Sidrunikoor (riivitud)
4 tk Muna
8 lehte Münt
0.5 spl Õli
0.5 spl Või (või selitatud või)
1 tk Sibul (kooritud ja hakitud)
40 g Kitsejuust (murendatud)
1. Blanšeeri sparglit kausis kuuma vee sees 1-2 minutit või kuni see on muutunud sobivalt pehmeks, seejärel kurna. Löö munad lahti maitseainete, riivitud sidrunikoore ja mündiga.
2. Eelkuumuta ahi 180 kraadini (või keskmiselt kuumaks).
3. Kuumuta õli ja või või ghee (selitatud või) väikesel kõrbemiskindlal ja kuumuskindla käepidemega omleti- või pannkoogipannil (läbimõõduga näiteks 15 cm). Lisa sibul ja kuumuta, kuni see on pehme ja servadest kuldne. Nüüd lisa spargel, lahtilöödud munad ja kitsejuust. Keera kuumus võimalikult väikseks, kata pann kaanega ja küpseta 2-4 minutit. Võta kaas ära ja küpseta veel, kuni omlett on suuremalt jaolt tahke.
4. Võta pann pliidilt ja tõsta ahju. Küpseta grillirežiimil, kuni omlett on pealt pruunikaks tõmmanud ja õhuliseks kerkinud.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool