Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Soe läätse-brokolisalat

Eelroad

Soe läätse-brokolisalat

Raili Mikk 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Salat, kus kõike on parasjagu: natuke lihakraami, tervislikke läätsi ja rohelist köögivilja.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
125 g Lääts
225 g Spargelkapsas ehk brokoli
1 tk Punane sibul
175 g Peekon
350 g Suitsukanakoib
Sool
KASTE
2 küünt Küüslauk (peeneks hakitud)
3 spl Oliiviõli
1 spl Palsamiäädikas
1 tl Sinep
0.5 tl Sool
1. Keeda läätsed rohkes vees pehmeks. Samal ajal keda brokolit soolaga maitsestatud vees mõned minutid, kalla külma veega üle ja nõruta hoolega.
2. Sega väikeses purgis kokku kastmeained, keera kaas peale ja raputa korralikult.
3. Kuumuta õli pannil ja prae seal läbi hakitud sibul, küüslauk ja peekon. Lisa kanalihatükid ja brokoli, kuumuta korraks kõik läbi, lisa läätsed ja serveeri kastmega.

KOMMENTAARID

Siiri Kirikal 23.jaan 2018 14:16
Siin retseptis võib olla, et kanakoiva kogus on ära toodud nö puhastamata. Samas on tahetud just koivaliha kasutada, kuna see on reeglina rikkalikuma maitsega kui kanafilee.
Saara 22.jaan 2018 16:45
Leidsin peaaegu sama retsepti raamatust "Pereköögi kokaraamat 2" Tegin seda lõunasöögiks ja no üldse ei meeldinud. Liiga palju liha, eriti kana (sealses retseptis oli kirjas "350g suitsukana tükke") ja samas brokkolit (ja muud taimset) liiga vähe. Kogu toidu maitse liiga ühekülgselt soolane - salati kastme soola koguseks oli "Pereköögi kokaraamatu" versioonis 1 tl (siinses retseptis on natuke mõistlikum kogus). Lisaks selle oli toidus väga vähe haput/magusat, mis soolasust tasakaalustaks. K-
urb, et toitu raiskasin selle retsepti peale.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kaalika-kruubisupp suitsulihaga

Argitoidud
Kaalika-kruubisupp suitsulihaga