Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Kartuli-porrusupp suitsuheeringaga

Eelroad

Kartuli-porrusupp suitsuheeringaga

Kaie Mei Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Seljamaa Fotostuudio
Klassikaline prantslaste vichyssoise on kohandatud Vene köögis suitsuheeringaga. Valmib kergelt ja maitseb üsna hästi ka jahtunult.

20-40 min

Retsept
portsjonile
500 g Porrulauk
500 g Kartul
2 tk Heeringafilee (kergelt suitsumaitseline)
Piim
2 spl Oliiviõli
30 g Või
2 dl Rõõsk koor
Murulauk (või till)
Sool
Must pipar
Leota väga soolaseid heeringafileesid mõnda aega piimas ning seejärel
lõika need võimalikult peenelt kuubikuteks. Lõika puhastatud porru valge
osa rõngasteks – kui kasutad ka rohelist osa, muutub supp rohekamaks –
ja kooritud kartul kuubikuteks. Kuumuta suures potis oliiviõli ja või.
Prae selles porrut kuni pehmenemiseni ning lisa kartul. Sega mõni minut ja
lisa nii palju keeva vett, et see ulatuks sõrme jagu üle kartuli-sibula.
Kuumuta keskmisel tulel kartulite pehmenemiseni. Püreesta veidi jahtunult.
Lisa koor, maitsesta soola ja pipraga. Serveeri suppi kuumalt või jahtunult maitserohelise ja heeringakuubikutega.

KOMMENTAARID

Gerda 07.juuni 2012 21:54
Lihtne teha ja mulle meeldis :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes