Eelroad

Nõgesesupp valge veini leemest

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Namaste. Muhumaa ehedad maitsed
Meelilised naudingud ürdisest loomusest Prantsuse moodi.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 10 portsjonit
Esmalt valmista valge veini leem. Lõika maitseköögiviljad väikesteks kuubikuteks, mida nimetatakse mirepoix. Kui soovid õilistunumat maitset, pole küüslauguküüsi vaja hakkida. Pane hakitud köögiviljad, küüslauguküüned ja ürdid kastrulisse ning kalla peale valge vein. Keeda poole võrra kokku. Nüüd lisa vesi ja lase keema tõusta. Võta vaht ja muu mustus leeme pinnalt ära. Keeda veel 10 minutit ja kui vahtu tekib juurde, võta ka see ära. Seejärel keeda tasasel tulel taas 10 minutit. Seejärel lisa sool ja teised maitseained. Kui sa ei kasuta leent kohe, lase sel jahtuda ja aseta külmkappi.
Nõgesesupiks aga loputa noored nõgeselehed voolava vee all. Pane kergelt soolaga maitsestatud keeva vette ja kupata kiirelt. Kui kupatatud lehed on jahtunud, pigista neist välja nii palju vett, kui vähegi saad. Haki mass terava noaga. Pane mass valge veini leeme sisse ja valmista paksendus. Selleks sulata kuumal pannil või ja sega juurde jahu. Sega puulabidaga ja jälgi, et jahu küpseks, kuid ei võtaks värvi. Sega tasakesi ja pidevalt liigutades hulka kuum piim, et piim ühtlaselt seguneks. Kalla valge veini leeme ja nõgeste juurde ning hauta madalal kuumusel 20–30 minutit. Purusta munad kahvliga ja lisa supile vahetult enne serveerimist. Viimistle maitse.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa