Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Salat kevadsparglist ja noorest kartulist

Eelroad

Salat kevadsparglist ja noorest kartulist

Maru Maru maitsev maailm
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Siim Vahur
Mõte sellest, kuidas või kuumadel kartulitel sulab on minu igakevadine kiusatus, millele tuleb järele anda.

20-40 min

Retsept
portsjonile
500 g Värske kartul
2 peotäit Rooskapsas ehk Brüsseli kapsas
1 peotäis Spargel
3 dl Herned (rohelised, värsked või külmutatud)
150 g Parmesan v. muu kõva juust
1 tk Sidrun (riivitud koor)
Sool
Must pipar
75 g Või
Pane kartulid soolaga maitsestatud keevasse vette ja keeda poolpehmeks. Lisa Brüsseli kapsa õisikud ja sparglivarte jämedamada poolikud.
Eelviimases vaatuses ühinevad nendega rohelised herned ja sparglitipud. Keeda mõni minut ja kurna. Vala kõik suurele vaagnale, jaga lahkesti võitükke, jahvata pipart ning lisa soola. Riivi sidrunikoort ja õrnu Parmesani juustu liistakuid.
See on parim kevadusvine maitse, millest ei jõua väsida. Kui lauas istub ka lihahimulisi, siis õrnroosa rostbiif peas asja ära ajama küll.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes