Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Kodune supp

Eelroad

Kodune supp

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kanamaksast ja -südamest valmib kodune supp kiiresti. Veiseproduktidest saab samuti hea roa, kuid palju pikema ajaga.

40-60 min

Retsept
portsjonile
500 g Kanamaks
500 g Kanasüda
2 l Puljong
8 tera Vürts
1 leht Loorber
1 tk Sibul
4 tk Kartul
2 tk Soolakurk
Sool
Must pipar
Puhasta ja loputa subproduktid külma veega, eemalda rasv ja sooned. Pane külma veega täidetud potti, kuumuta keemiseni ja nõruta. Vala leem ära. Kuumuta puljong keemiseni, lisa hakitud sibul ja vürtsid. Tõsta tükeldatud südamed leemesse ja keeda keskmisel kuumusel 15 minutit. Koori ja tükelda kartulid ning porgandid, lisa supisse ning keeda 9–10 minutit, kuni need on enam-vähem pehmed. Lisa tükeldatud maks ja soolakurgid ning hauta 2–3 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri maitserohelise ja soovi korral hapukoorega.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool