Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Kanasalat rabarberi ja maasikatega

Eelroad

Kanasalat rabarberi ja maasikatega

Angelica Udeküll Nädalakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Anname järele kevadistele ahvatlustele. Esimesed rabarberid ja maasikad annavad päevale uut jõudu ja hoogu.

20-40 min

Retsept
portsjonile
10 tk Aedmaasikas
1 vars Rabarber
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 tk Kanafilee
1 peotäis Põld-võõrkapsas ehk rukola
SIDRUNI-ÕLIKASTE
0.5 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
0.5 dl Õli
1 tl Mesi
Sool
Must pipar
1.  Koori ja viiluta rabarber.
2.  Sega läbi vanillisuhkruga ja jäta seisma.
3.  Maitsesta kanafilee ja küpseta ahjus, pannil või grillil. Küpsenud kana lõika viiludeks.
4.  Aseta taldrikule rukolalehed, poolitatud maasikad, rabarber ja kanaviilud.
5.  Peale vala kastet. Selleks klopi omavahel segamini mesi, õli, maitseained ja sidrunimahl.
IDEE: Vanillisuhkur pehmendab rabarberit ja mahendab selle maitset. Võid teha valmis suurema koguse – salatist üle jäänu pane kannu, lisa jääkuubikud ja vala peale vesi. Saad mõnusa magushapu kannujoogi.
NIPP: Salatisse võid lisada ka ingverit ja kurki.

KOMMENTAARID

Liina 23.apr 2012 15:54
Tegin seda reedeõhtustele külalistele - fantastiline! Iga komponent sellest on väga oluline ja õiges mahus. Talleggil on müügil uus Caesari salati kana, sobis siis ideaalselt, aga oleks võinud ka lihtsalt fileed praadida. Muretsesin, et maht jääb vike ja panin juurde ka värsket kurki - sobis küll. Tegin sama salatit ka uuesi. Seekord nappis maasikaid, panin natuke kiivit, aga see ei olnud hea mõte. Ikka originaalretsept on hea. PS, suurepärane kaste! Ja just puhas rukola, mitte salatisegu vms.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes