Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Võileivatort kanafilee ja punase sibulaga

Eelroad

Võileivatort kanafilee ja punase sibulaga

Maire Suitsu Tarretatud piduroad
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Uhke ja maitseb rikkalikult.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
400 g Rukkileib (koorikuta)
75 g Või (sulatatud)
KATE LEIVAPÕHJALE
300 g Kanafilee
1 spl Õli
1 dl Magus tšillikaste
400 g Toorjuust (maitsestamata)
1 dl Sinihallitusjuust (murendatud tükkideks)
Must pipar
5 tl Želatiin
1 spl Sidrunimahl
4 spl Vesi
KAUNISTUSEKS
300 g Punane sibul (väiksemad)
2 spl Õli
2 spl Vesi
2 spl Tšillikaste (magusalt tuline)
1. Töötle leivaviilud köögikombainis sõmeraks, lisa sulatatud või ja töötle uuesti läbi. Vajuta 2/3 segust 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi küpsetuspaberiga kaetud põhjale ja tõsta külma.
2. Lõika broilerifilee võimalikult peenikesteks ribadeks ja prae pannil õlis pruuniks. Lase veidi jahtuda ja töötle köögikombainis peeneks. Sega juurde tšillikaste ja tõsta külmkappi jahtuma.
3. Pane želatiin lahjendatud sidrunimahla paisuma ja sulata kuumas veevannis. Mikserda toasooja toorjuustu hulka kanasegu, jogurt ja muud ained, viimasena leige želatiinilahus. Tõsta segu kausist ettevalmistatud vormi ja silu ühtlaseks. Riputa võimalikult ühtlaselt peale ülejäänud leivapuru ja vajuta seda peopesaga kergelt allapoole. Kata vorm fooliumiga ja lase järgmise päevani tarduda.
4. Lõika kooritud sibulad õhukesteks ratasteks ja jaga rõngasteks, suuremad rõngad poolita või lõika neljaks, et torti oleks hiljem hõlpsam lahti lõigata. Kuumuta neid pannil madalal kuumusel õli, vee ja tšillikastme segus 5–7 minutit ehk kuni vedelik on aurustunud ja lase jahtuda. Laota segu tordi pinnale.

Uued retseptid

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Argitoidud
Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga