Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Õuna-juustusalat tarrendis

Eelroad

Õuna-juustusalat tarrendis

Maire Suitsu Tarretatud piduroad
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Rene Riisalu
Kodujuustu ja õuna sulnid maitsed saavad justkui uue elamise, kui neid serveerida sel moel näiteks musta leivaga.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
5 dl Kanapuljong
5 tl Želatiin
1 spl Sidrunimahl
4 spl Vesi
Must pipar
Sool
300 g Kodujuust
1 tk Õun (suur, hapukas sort)
1 dl Kreeka pähkel (puhastatud, tükeldatud)
Pane želatiin paisuma vee ja sidrunimahla segusse. Kuumuta kanaleem keemiseni ja lisa leemele ülessulatatud žealtiin. Pane saadud segu suuremasse segamisanumasse. Lase külmas hüübida lahtikloppimata munavalge konsistentsini.
Lõika koorimata õun väikesteks tükikesteks, peenesta pähklid lõikelaual suure kumerateralise kokanoaga. Pane õuna- ja pähklitükid kaussi, tõsta peale kodujuust ja seda mõlema käe harali sõrmedega saadud massi väga õrnalt alt ülespoole segamini. Liigne segamine muudab salati väljanägemise sodiseks, kuna kodujuust pudeneb kergesti.
Valmista ette 1 umbes liitrise mahuga kauss või 4 portsjonanumat. Kalla salatiained hajusalt pooltardunud leemesse ja lase veidi alla vajuda. Seejärel tõsta kohe vormi(desse). Lase korralikult tarduda. Serveeri külmlaual koos hapukoorekastmega, lõunasöögi eelroana, kerge einena koos leivaga või põhiroa kõrvale salatina.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke