Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Kitsejuustune mustikapirukas

Eelroad

Kitsejuustune mustikapirukas

Lia Virkus Suvetoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kui leiad poest pehmet määritavat kitsejuustu, kasuta piruka tegemisel seda – mustikas ja kitsejuust sobivad hästi kokku. Kui seda ei leia, tarvita Merevaiku.

40-60 min

Retsept
portsjonile
400 g Lehttainas
100 g Mustikas
1 tk Sibul
1 spl Õli
2 tk Muna
100 g Kitsejuust (pehme toorjuust) või Merevaik
100 g Riivjuust
2 küünt Küüslauk
2 spl Petersell (hakitud)
Must pipar
Sool
MÄÄRIMISEKS
1 tk Muna
Lõika lehttainast väikese ahjuplaadi suurune tükk (nt 26 x 21 cm). Lõika ülejäänud tainast 1 cm laiused ribad ja äärista nendega tainaplaat. Määri ääred lahtiklopitud munaga. Küpseta 225kraadises ahjus 15 minutit ehk kuni tainas on kuldpruun. Laota peale pool mustikatest. Puhasta ja ribasta sibul, kuumuta pannil õlis ning lase jahtuda. Vispelda munad kokku kitsejuustu või Merevaigu, riivjuustu ja purustatud küüslauguga. Sega hulka jahtunud sibulad. Laota segu mustikatele. Puista peale ülejäänud mustikad ja hakitud petersell. Jahvata peale soola ja musta pipart. Küpseta veel 10–15 minutit ehk kuni juust on sulanud ja kuldkollane. Naudi pirukat ahjusoojalt.

KOMMENTAARID

Hindaja 25.aug 2011 14:39
Super hea pirukas. Tegin seda oma sünnipäevaks ja juhtus nii, et enne külaliste saabumist oli pirukas juba otsas.... (:)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes