Eelroad

Arbuusi-feta salat mündiga

Keskmine hinne: 3.58 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Värske mahlane salat, mille komponendid oma maitsetega üksteist täiendavad. Suviselt kerge ja kiiresti valmiv.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 6 portsjonit
Eemalda arbuusil koor ja seemned, tükelda viljaliha suupärasteks kuubikuteks. Koori sibul ja lõika õhukesteks ratasteks. Maitsesta veiniäädikas soola ja pipraga, klopi, kuni sool on lahustunud. Klopi vähehaaval hulka õli, lisa hakitud mündilehed. Sega kausis arbuusitükid, sibularattad ja fetakuubikud, nirista peale kaste ja sega läbi. Riputa peale kõrvitsaseemned.
 
HEA TEADA: Vali tugev raske arbuus, mille koor kergelt läigib (ära võta tuhmi arbuusi!). Koorel peaks olema kahvatum, peaaegu kollane laik kohal, millele arbuus küpsedes toetus. Kui sellist laiku pole, on arbuus korjatud toorena. Enne söömist võib sellisel arbuusil lasta nädalapäevad külmkapis järelvalmida. Koputa arbuusi kergelt – kumisev heli viitab, et vili on mahlane ja söömisvalmis.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
fisrildi 08.nov 2011 17:05
Kuigi olin selle suhtes alguses skeptiline, üllatusid kõik meeldivalt! Polnud liiga magus ega ka liiga soolane. Oli mõnusalt mahlane.
Lissa 08.aug 2011 11:13
Maitsev! Kõik sõid ja kiitsid!
1