Eelroad

Ricotta-pirukad tomati ja basiilikuga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Estover Autor: Kristel Vokk
Suuurepärased, kiiresti ja lihtsalt valmistatavad suvepirukad, mida võib valmistada ühe suure plaadipirukana, portsioni suurustena õhtu- või lõunasöögiks rohelise salatiga või väikeste pirukatena suupisteteks lauale panemiseks.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 1 portsjon
1. Kui kasutad külmutatud lehttainast, sulata see toatemperatuuril täielikult üles. Lõika vastavalt soovile: suupistelauale panemiseks ruutudeks, portsioni valmistamise puhul piklikuteks või jäta lõikamata, kui soovid suurt plaadipirukat.
2. Sega kokku ricotta-kohupiim, majonees ja piim. Maitsesta vähese soolaga. Määri ricotta-segu paksu kihina tainale, nii et ääred jäävad umbes 1-1,5 cm ulatuses katmata.
3. Pese tomatid ning lõika pooleks. Aseta tomatid, kumer pool alla, ricottale.
4. Tükelda basiilikulehed peeneks ning riputa tomatitele, millele riivi peale Parmesani. Maitsesta värskelt jahvatatud pipraga.
5. Kuumuta ahi 200-kraadi C-ni. Küpseta pirukaid umbes 15 minutit või kui pirukad muutuvad kuldseks. Serveeri värske salatiga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa