Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Pastinaagi ja parmesani suflee

Eelroad

Pastinaagi ja parmesani suflee

Pille Enden Juurikad potti
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Serveeri sooja sufleed kohe ahjust võttes. Mahe lisand asendamaks kartulit. Sobib ka pidulikumal puhul.

üle 60 min

40 minutit + 20–30 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
200 g Pastinaak
200 g Kartul
1 dl Parmesan (värskelt riivitud) v. muu kõva juust
1.5 dl Rõõsk koor
Salvei (hakitud)
Sool
Must pipar
2 tk Muna
Koori ja tükelda pastinaak ja kartulid ning keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Vala keeduvesi ära ja püreeri köögiviljad. Sega hulka riivjuust, koor, salvei, maitseained ja munakollased. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja sega ettevaatlikult juurviljadega. Tõsta segu nelja 2 dl mahutavasse portsjonvormi või ühte liitrisesse vormi. Väikesi vorme küpseta 225-kraadises ahjus 20 minutit, suurt vormi 30 minutit. Serveeri kohe.

KOMMENTAARID

siirikirikal 31.aug 2011 09:33
Pille Enden vastab: võin vaid oletada, et kas munavalged ei olnud piisavalt kõvaks vahuks vahustatud või olid ained muna juurde segamisel liiga kuumad. Ja eks ahjud on ka üsna erinevad: sellise tundliku roa valmistamisel mõjub seegi, ahi võis olla liiga kuum.
suflee 30.aug 2011 23:05
hmmm... minul kerkis alguses väga ilusasti ja siis järsku poole küpsetusaja pealt vajusid nii kokku et rohkem ei oleks võimalik olnudgi :) huvitav milles viga ?? aga ahju ust ei avanud kordagi. maitse muidu ok.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes