Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Pistou-supp

Eelroad

Pistou-supp

Angeelika Kang Süües terveks ja kauniks 2
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Pistou on külm prantsuse ürdikaste, täpsemlat Provence ´i piirkonnast, mis koosneb uhmris peenestatud basiilikust, küüslaugust ja oliiviõlist. Vahel lisatakse sinna ka parmesani. Kastet armastatakse lisada seal pastaroogadele ja suppidele. Pistou-supis võimutsevad aga ka aedoad ja suvikõrvits.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
50 g Basiilik (värsked lehed)
1 küüs Küüslauk
Sool
Must pipar
0.5 dl Oliiviõli
2 spl Parmesan (riivitud) v. muu kõva juust
SUPP
1 l Kanapuljong
200 g Rohelised aedoad
200 g Purustatud tomatid
50 g Spagetid
0.5 tk Suvikõrvits (väike)
Sega basiilik ja küüslauk uhmris ühtlaseks kreemjaks massiks. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa oliiviõli ja parmesan ning sega ühtlaseks: Lisa keevale puljongile tükeldatud aedoad, tomatid ja väiksemaks murtud spagetid. Keeda, kuni pasta on pehme. Lisa viilutatud suvikõrvits ja keeda veel paar minutit. Sega juurde pistou ja tõsta tulelt.

KOMMENTAARID

Marit 16.juuli 2012 20:23
Tõesti hea ja väga lihtne teha!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes