Eelroad

Kanamaksapasteet õuntega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Tuuli Mathisen
Õunad, Kreeka pähklid ja vahukoor muudavad harjumuspärase maksapasteedi hõrguks suutäieks. Kui eelistad eriti peent tööd, pressi pasteet kõige lõpus veel läbi sõela. Tulemuseks on vahune maitseteos saiale-leivale.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
Pane kelmetest puhastatud kanamaks taldrikule, kata meresoola ja pipraga ning jäta muude ettevalmistuste ajaks maitsestuma. Koori ning tükelda õunad, haki sibul. Rösti küpsetuspaberile laotatud Kreeka pähkleid kuumas ahjus umbes 5 minutit, vahepeal neid segades. Kuumuta pannil õli ja prae selles 4–5 minutit maksa, et sellele moodustuks kergelt pruunistunud pealispind. Ära üleküpseta, muidu muutub maks kuivaks ja tuimaks. Võta kanamaks pannilt ja tõsta taldrikule. Pane samale pannile õunaviilud ja sibul ning hauta keskmisel kuumusel need pehmeks – selleks kulub umbes 5 minutit. Tõsta pann tulelt, lisa kalvados ja kalla peale vahukoor. Võta läbipraetud maks, lisa Kreeka pähklid, õunad ja sibulad, vahukoor ning püreesta kogu mass kas blenderis või saumikseriga ühtlaseks. Viimasena lisa toasoe või ja maitsesta soola-pipraga. Püreesta segu veel korra läbi. Pane pasteet siis kaussi ja kauss külma vähemalt paariks tunniks enne serveerimist.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
siirikirikal 14.sept 2011 13:37
Triinu: ai-ai, õunad olid koostisainete nimekirjast välja jäänud, nüüd on :)
Triinu 14.sept 2011 13:32
Aga palju õunu panna tuleb?
1