Eelroad

Kõrvitsa-kartulipüreesupp

Keskmine hinne: 3.96 Allikas: Eesti Naine Autor: Hele-Mai Alamaa
Siidine ja muskaatpähkliselt lõhnav variant kõrvitsasupist.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
Puhasta ja tükelda kõrvits, kartul, porgand, sibul ja küüslauk. Kuumuta potis tera võiga ja prae kõik kergelt läbi. Tõesti kergelt, pruunistada pole tarvis. Nüüd lisa vein, keeda pisut lahtise kaanega, kuni alkohol on aurustunud. Kalla peale puljong, et kõik juurikad oleksid kaetud. Lase rahulikul tulel podiseda, kuni viljad on lagunemiseni pehmed. Tõsta pott tulelt ja püreesta saumikseriga. Alul võid osa puljongist mujale kallata, tagasi saab alati panna. Pane püree veel korraks tulele, lisa vahukoor ja lase hetkeks keema tõusta. Lõpuks lisa veel pool ülipeenelt
riivitud muskaatpähklit ja musta pipart maitse järgi. Samal ajal võiks ahjus röstida peekoniribad, kohe südamest krõbedaks. Igale sööjale arvesta supi peale siis paar peekonikrõpsu ja lahkelt pudistatud kitsejuustu. Kõrvale külm valge vein. Kodune gurmee.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kriipsik84 30.okt 2012 18:39
Suurepärane supp!
Silja 11.okt 2012 22:22
Hullult hea retsept! Ainult, et veini ei pannud. Ja kartuli asemel panin kaalikat. Meie perele ei meeldi eriti sibul ka. Selle jätsin siis välja. Rõõsa koore asemel sai pandud vähe munalikööri ja kitsejuustu asemel lisasin tavalist doktori vorsti. Ülihea!
Tanja 11.okt 2012 17:54
Väga maitsev supp tuli! :)
Liina 20.veeb 2012 18:43
Superluks supp! Meie suur lemmik!
Krista 05.veeb 2012 16:37
Väga maitsev supp! Kui pärast uuesti üles soojendada, ikka sama hea! :Y
Priit 14.nov 2011 01:15
Supi juurde klassikaliselt juuakse ainult vett. Supp peab olema nii maitsev, et ainult vesi loputagu suud vahepeal. Mitte vein.
Kerttu 12.nov 2011 20:52
Ülihea oli!
Merka 31.okt 2011 09:44
Superhea supp, isu sellest täis ei saa! Teen muudkui uuesti ja uuesti ;) ilmselt senikaua kuni kõrvitat jätkub :D
merilynkass 26.okt 2011 12:43
väga hea, ainult, et veini panin pärsat veel veidike juurde, muidu polnud maitset tunda;)
Epp 27.sept 2011 16:38
Väga maitsev supp. Tegin muidu retsepti järgi, ainult peekoni praadisin pannil ja kitsejuustu ei kasutanud. Teen seda kindlasti ka teinekord.
1