Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Suitsutatud vutid trühvlivinegreti ja kõrvitsapüreega

Eelroad

Suitsutatud vutid trühvlivinegreti ja kõrvitsapüreega

Kuno Kitsing Tallegg
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tallegg
Külaliste üllatamise roog.
20-40 min
Retsept
portsjonile
4 tk Suitsutatud vutt (Tallegg)
2 tk Porgand
1 tk Naeris
1 tk Lillkapsas
50 g Suhkruhernes
50 g Põldoad
Roheline salat (frisee või lollo rosso)
Petersellilehed
KÕRVITSAPÜREE
0.25 tk Kõrvits (soovitavalt muskaatkõrvits)
1 dl Hapukoor
Trühvliõli
Õli
Sool
TRÜHVLIVINEGRETT
Trühvliõli
4 spl Oliiviõli
1 tl Valge veini äädikas
Mandlilaastud
Sool
Puhasta köögiviljad ja lõika sobiva suurusega enam-vähem ühesuurusteks tükkideks. Seejärel keeda soolaga maitsestatud vees peaaegu pehmeks. Jäta väike krõmps köögiviljadesse sisse (välja arvatud aedoad, mis tuleb keeda eraldi).
Vinegreti jaoks sega omavahel koostisained. Vajadusel maitsesta.
Koori kõrvits ja lõika ühesuurusteks kuubikuteks, seejärel aseta ahjuplaadile ning piserda üle õliga. Küpseta ahjus 150 C kraadi juures pehmeks. Seejärel püreesta ühtlaseks massiks ning maitsesta trühvlimahla ja soolaga.
Pese salatilehed ja leota jääkülmas vees umbes 10 minutit. Seejärel võta salatilehed veest välja ja rebi käte vahel kaussi väiksemateks ribadeks. Sega salati hulka köögiviljad ja trühvliõli.
Serveerimisjuhis: aseta taldriku keskele kõrvitsapüree triip, sellele aseta omakorda salat ning peale aseta sobivateks suurusteks tükeldatud suitsutatud vutt. Peale raputa purustatud mandlilaaste ning oledki valmis oma kaaslase üllatamiseks.

KOMMENTAARID

M35 23.sept 2012 21:14
tegin täna oma prerele..mmmm kui hea..aga vutte ei saanud, tegin tuvidega..veidi vintske aga soovitan!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes