Eelroad

Hatšapuri

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse retseptiraamat Autor: Aleksandra Melder
Lõputult hea lahtine pirukas, mille kreemise täidise järgi piruka kodumaal perenaise oskusi hinnatakse.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 1 portsjon
1. Sulata täidise või (võib olla ka toasoe), lisa ricotta või kodujuust ja riivitud juust ning mätsi segu viieks palliks.
2. Valmista pärmitainas ja lase sel kaks korda tõusta, siis võid hakata hatšapurit tegema. Kasuta tainas ainult munavalget ja jäta munakollane alles.
3. Jaga tainas viieks tükiks ja rulli neist ümmargused tainalehed. Pane iga lehe keskele juustupall ja sõrmi pealt pakikeseks kokku. Keera pall ümber ning rulli õrnalt lapikuks, nii et tainaümbrist ei vigasta. Kui juhtub, et tuleb auk sisse, siis liimi see koht tainatükikesega uuesti kinni, muidu voolab segu välja.
4. Torka hatšapuri keskele läbi ülemise tainakihi väike auk, et sisu saaks hingata, ja rulli tainarulliga veel augu poole, et õhumullid saaksid välja. Aseta hatšapuri küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja määri pealt munakollasega.
5. Küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit. Võta ahjust välja ning lase enne söömaasumist puhta käteräti all veidi jahtuda, et juust pisut taheneks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Triin 19.okt 2011 16:46
Täidises ei olnud öeldud ei suhkrut ega soola,lisasin mõlemit. Meie kolmeliikmelise pere jaoks liiga suur ,sööme 2-3 päeva,terve suur ahjuplaat sai saia täis.Muidu võib rahul olla.
1