Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Sibula-peekonipirukas rukkitainal

Eelroad

Sibula-peekonipirukas rukkitainal

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Mahlane täidis saab küpseks krõbedast rukkitainast pirukakatte rüpes.

üle 60 min

Ettevalmistus 50 min + ahjus 50 min

Retsept
portsjonile
1.5 dl Vesi (külm)
1 tl Sool
2 dl Rukkijahu
2 dl Nisujahu
2 spl Õli
SIBULA-PEEKONITÄIDIS
500 g Sibul
150 g Peekon
2 - 3 küünt Küüslauk
2 dl Rõõsk koor 10%-line
2 tk Muna
1 tl Sool
1 spl Mesi
0.5 tl Must pipar
1 spl Palsamiäädikas
1 dl Tüümian (värske)
1 dl Riivjuust
Sega külm vesi ülejäänud põhja-ainetega ühtlaseks tainaks. Suru 23–24 cm pirukavormi põhja ja tõsta külmkappi. Viiluta peekon ja pruunista pannil. Koori sibulad, poolita ja viiluta. Lisa pannile. Kuumuta nõrgal kuumusel, kuni sibulad pehmenevad, u 10 minutit. Lisa hakitud küüslauk ja jahuta. Sega peekoni-sibulasegu hulka koor, munad, maitseained ja riivjuust. Tõsta segu põhjale. Küpseta 175-kraadises ahjus 50 minutit.
Antud kogusest saab pirukat 10 lõiku.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke