Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Sibulapirukas II

Eelroad

Sibulapirukas II

Tiina Lebane Hea enesetunde road
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Rene Riisalu
Sibulapirukas on oodatud uudseveini kõrvale sel nädalal Prantsusmaal ja mujalgi maailmas. Silmailu huvides tõsta heledaid ja punaseid sibulasektoreid põhjale vaheldumisi.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
2.5 dl Täisteranisujahu
0.5 tl Küpsetuspulber
1 dl Õli
1 dl Hapukoor
SIBULATÄIDIS
3 tk Punane sibul
3 tk Sibul
0.5 dl Õli
1.5 dl Riivjuust
1.5 dl Hapukoor
1 tk Muna
1 tl Sool
0.5 tl Muskaatpähkel (riivitud)
0.5 tl Valge pipar (jahvatatud)
0.5 tl Estragon (kuivatatud)
Sega jahu ja küpsetuspulber. Lisa õli ja hapukoor ning sega tainaks. Patsuta tainas 24-cm läbimõõduga pirukavormi põhjale. Torka tainasse kahvliga mõned augud, et see küpsemise ajal ühtlasemalt kerkiks. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit.
Koori sibulad ja lõika iga sibul 4 sektoriks. Hauta sibulasektoreid kuumas õlis 5-7 minutit ja tõsta pool kogusest eelküpsenud põhjale. Klopi lahti muna, lisa hapukoor, riivjuust ja maitseained ning vala sibulatele. Tõsta täidisele ülejäänud sibulasektorid. Küpseta pirukat 200-kraadises ahjus 20-25 minutit. Enne serveerimist lase pirukal veidi maha jahtuda.
Kogus 8 lõiku.

KOMMENTAARID

Siiri Kirikal 17.märts 2015 13:03
Hapukoorte kogused on koostisosade loetelus toodud eraldi välja nii taina kui täidise jaoks.
tere 16.märts 2015 23:55
Kena oleks teada, kui palju tuleb taignale lisada hapukoort ja kui palju hiljem munaga segada peale kallamiseks. See on hetkel segane.
Kairi 17.nov 2011 22:58
Väga maitsev!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes