Eelroad

Sibulapirukas II

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Hea enesetunde road Autor: Tiina Lebane
Sibulapirukas on oodatud uudseveini kõrvale sel nädalal Prantsusmaal ja mujalgi maailmas. Silmailu huvides tõsta heledaid ja punaseid sibulasektoreid põhjale vaheldumisi.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Sega jahu ja küpsetuspulber. Lisa õli ja hapukoor ning sega tainaks. Patsuta tainas 24-cm läbimõõduga pirukavormi põhjale. Torka tainasse kahvliga mõned augud, et see küpsemise ajal ühtlasemalt kerkiks. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit.
Koori sibulad ja lõika iga sibul 4 sektoriks. Hauta sibulasektoreid kuumas õlis 5-7 minutit ja tõsta pool kogusest eelküpsenud põhjale. Klopi lahti muna, lisa hapukoor, riivjuust ja maitseained ning vala sibulatele. Tõsta täidisele ülejäänud sibulasektorid. Küpseta pirukat 200-kraadises ahjus 20-25 minutit. Enne serveerimist lase pirukal veidi maha jahtuda.
Kogus 8 lõiku.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 17.märts 2015 13:03
Hapukoorte kogused on koostisosade loetelus toodud eraldi välja nii taina kui täidise jaoks.
tere 16.märts 2015 23:55
Kena oleks teada, kui palju tuleb taignale lisada hapukoort ja kui palju hiljem munaga segada peale kallamiseks. See on hetkel segane.
Kairi 17.nov 2011 22:58
Väga maitsev!
1