Eelroad

Sügisene sibulapirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Peipsi veerel. Vanausulised paluvad lauda
Sibulapirukas on Peipsiäärel üks levinumaid pirukaid.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Lahusta pärm soojas piimas. Jäta 15 minutiks seisma. Seejärel lisa õli, suhkur, sool ja jahu. Sega ühtalseks tainaks ja lase kuni 40-60 minutit kerkida.
Täidise valmistamiseks lõika sibulad väikesteks tükkideks ja prae neid kergelt võis klaasjaks. Maitsesta pipraga.
Kui tainas on kerkinud, sõtku see korra läbi. Rulli tainas 1,5- 2 cm paksuselt lahti. Tõsta poolele tainale täidis, kata teise poolega ja näpista tainaservad kinni. Tõsta pirukas eelsoojendatd ahju 200 kraadi juurde ja küpseta 30-40 minutit.
SOOVITUS: Sibula asemel võid kasutada ka porgandit ja riisi. Selleks keeda 1 kg porgandeid ja 100 g riisi. Pane hakitud porgand koos hakitud vähese sibulaga pannile ja prae kergelt võis. Sega kokku riisiga ja maitsesta soola ja musta pipraga. Porganidpirukas maitseb eriti hästi, kui sinna lisada muskaatpähklit. edasi tegutse nagu sibulapiruka puhulgi.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
pirr 10.nov 2011 09:10
Ei ole seda retsepti proovinud, aga vedeliku ja jahu suhte järgi peaks tulema hea tainas. Pirukataigen peabki olema natuke nõrgem, siis ei tule pirukas kuiv. Kerkimisaega ei saa küll kella järgi vaadata.Kõik oleneb vedeliku temperatuurist ja koha soojusest kus kergitad. Kui taigen on ennast kenasti "tuumaseeneks" ajanud, siis küpsetama
Katsetaja 31.okt 2011 15:17
Tegin järgi, kuid pean ütlema, et kuna vedelikku ehk siis piima peab nii palju panema, siis pidin ka jahu väga väga palju juurde lisama. Tainast tuli nii palju ja pirukas tuli üsna kuiv. Ka oleks pidanud soola rohkem panema, kui retsept ütles.
toimik 27.okt 2011 09:42
proovi ja sa ei kahetse.
1