Eelroad

Ricotta-suitsupeekonipirukad

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kohupiima- ja kodujuustutoidud 2 Autor: Angeelika Kang
Mureda põhja, magusaks karamellitud porrutäidise ja suitsupeekoniga pirukad maitsevad hästi nii soojalt kui ka leigelt. Ricotta asemel võid kasutada ka kodujuustu.
Valmistusaeg: üle 60 min

15 minutit + 10 minutit külmkapis + 25–30 minutit ahjus

Kogus: 6 portsjonit
Näpi külm või, jahu ja sool purutaoliseks massiks. Lisa sidrunimahl ja külm vesi ning sega ühtlaseks tainaks. Keera tainas kilesse ja hoia pool tundi külmkapis.
Rulli tainas kergelt jahusel laual laiali. Tõsta võitatud pirukavormi põhja ja äärtele. Hoia täidise valmistamise ajal külmas.
Kuumuta ahi 225 kraadini ja eelküpseta põhja 10 minutit. Vähenda ahju kuumust 200 kraadini. Prae viilutatud porrut mõni minut pannil võis. Sega ricotta ja munad ning maitsesta hakitud basiiliku, soola ja pipraga. Määri segu põhjale ning tõsta peale porru ja sink. Küpseta veel 15–20 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
hindaja 08.nov 2011 00:59
aa, ja ahjus hoidsin ka siis kauem, kuskil 30min ;)
Hindaja 08.nov 2011 00:57
Selle põhja jaoks pidin mina küll täidist topeltkoguse tegema, muidu teistest toodetest piisas täiesti (sink, porru)! ;) Väga maitsev oli igatahes, eriti soojalt ;)
1