Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Peedi-toorjuustukook

Peedis on roheksti vees lahustuvaid flavonoide, mis kaitsevad keharakke vabade radikaalide eest ja on olulised südametegvuse korrastamiseks.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
120 g Leib
50 g Või
PEEDITÄIDIS
130 g Peet
0.5 dl Vesi (peedi hautamiseks)
Punase veini äädikas või
2 ml Palsamiäädikas
100 g Toorjuust (maitsestamata)
100 g Kodujuust
30 g Hapukurk
5 g Murulauk
Tüümian
Sool
Must pipar
25 g Želatiin
100 ml Vesi želatiini paisutamiseks
20 ml Sidrunimahl
KAUNISTAMISEKS
Peedikrõpsud
Hernevõrsed
Mangoldilehed
Tüümian (värske)
Lõika leival ära kõvemad koored ja peenesta leivasisu. Sega hulka sulavõi.
Vooderda lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja vajuta leivasegu tiheda koogivormi põhja. Pane teraželatiin 5 minutiks külma vette paisuma.
Koori peet ja riivi peenikese riiviga. Pane riivitud peet potti ja lisa keev vesi ning äädikas. Ära lise peedile hautamise ajal soola, see halvendab maitset. Äädikas säilitab peedi erksa värvi. Hauta tasasel tulel pehmeks ja jahuta.
Sega hautatud peedi hulka toor- ja kodujuust, hapukurk, murulauk, sidrunimahl ja maitseained. Sulata paisutatud želatiin veevannil, lase veidi jahtuda ja lisa täidisele. Kalla täidis leivapõhjale, kata toidukilega ja pane külmkappi vähemalt 4-5 tunniks tarretuma.
Eemalda ettevaatlikult lahtikäiv koogivorm, libista kook küpsetuspaberi abil serveerimisvaagnale ja kaunista peedikrõpsude või maitserohelisega.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes