Eelroad

Peedi-toorjuustukook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Tervise hoidmise toidud. Diabeetiku kokaraamat Autor: Maire Vesingi
Peedis on roheksti vees lahustuvaid flavonoide, mis kaitsevad keharakke vabade radikaalide eest ja on olulised südametegvuse korrastamiseks.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
Lõika leival ära kõvemad koored ja peenesta leivasisu. Sega hulka sulavõi.
Vooderda lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja vajuta leivasegu tiheda koogivormi põhja. Pane teraželatiin 5 minutiks külma vette paisuma.
Koori peet ja riivi peenikese riiviga. Pane riivitud peet potti ja lisa keev vesi ning äädikas. Ära lise peedile hautamise ajal soola, see halvendab maitset. Äädikas säilitab peedi erksa värvi. Hauta tasasel tulel pehmeks ja jahuta.
Sega hautatud peedi hulka toor- ja kodujuust, hapukurk, murulauk, sidrunimahl ja maitseained. Sulata paisutatud želatiin veevannil, lase veidi jahtuda ja lisa täidisele. Kalla täidis leivapõhjale, kata toidukilega ja pane külmkappi vähemalt 4-5 tunniks tarretuma.
Eemalda ettevaatlikult lahtikäiv koogivorm, libista kook küpsetuspaberi abil serveerimisvaagnale ja kaunista peedikrõpsude või maitserohelisega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa