Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Jõuluräimed kahes kastmes

Eelroad

Jõuluräimed kahes kastmes

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Üks tegu, kaks maitset: pikantne sinepine ja mahedam küüslaugune. Räimed võid valmistada päev-paar varem, et need jõuaks enne laualepanekut hästi maitsestuda.

20-40 min

+ ööpäev maitsestumiseks

Retsept
portsjonile
1 kg Räimefilee
6 dl Vesi
3 dl Valge veini äädikas
1 spl Sool
SINEPIKASTE
3 spl Sinep
3 spl Suhkur (pruun)
2.5 tl Sool
Valge veini äädikas või
2 spl Õunaäädikas
3 spl Vesi
0.5 dl Õli
2 spl Aedtill (hakitud)
KÜÜSLAUGUKASTE
2 dl Maitsestamata jogurt
4 küünt Küüslauk (purustatud)
3 spl Suhkur
2.5 tl Sool
2 spl Valge veini äädikas
2 spl Aedtill (hakitud)
Sega vesi, äädikas ja sool. Puhasta räimerümbad luudest ja uimedest. Leota fileesid 2–3 tundi ja nõruta. Sega kokku kastmed. Jaga räimed kahte purki, ühte purki pane sinepikaste ja teise küüslaugukaste; kastmed pane vaheldumisi kalakihtidega. Jäta ööpäevaks maitsestuma. Serveeri tumeda röstitud leivaga.

KOMMENTAARID

Ann 01.nov 2012 15:47
Väga maitsev esimene variant
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool