Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Köögiviljapuljong seentega

Eelroad

Köögiviljapuljong seentega

Mooste toiduklubi Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Taivo Tenso
Mõnus puljong pirukatega serveerimiseks.

20-40 min

Retsept
portsjonile
2 tk Porgand
2 tk Sibul
1 tk Varsseller
1 tk Apteegitill ehk fenkol
1 peotäis Šampinjonid
Must pipar
Tähtaniis
Maitsetaimed (tüümian, petersellivarred, loorber)
Oliiviõli
1. Pese ja koori köögiviljad korralikult, sest koorega juurikad annavad puljongile mõrkjat maitset.
2. Lõika kõik köögiviljad ühesuurusteks tükkideks, nii valmivad need üheaegselt.
3. Kuumuta kuubikuid ja viilutatud seeni poti põhjas väheses oliiviõlis 3 minutit. Ära pruunista! Lisa keev vesi, maitseained ja ürdid ning keeda tasasel tulel 15- 20 minutit. Katsu mitte üle keeta, sest muidu köögiviljad lagunevad ja puljong muutub häguseks.
4. Kurna valmis puljong läbi sõela ja lase veidi settida. Leem peab olema kuldkollane, kuid läbipaistev. Kui puljongit ei kasutata iseseisva toiduna, siis pole vaja seda maitsestada.

KOMMENTAARID

puljongimaniakk 21.nov 2011 19:25
Minu vaieldamatu lemmik!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Argitoidud
Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga