Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Metskitse-tartar värske mädarõika, šalottsibula ja vutimunaga

Eelroad

Metskitse-tartar värske mädarõika, šalottsibula ja vutimunaga

Andrus Laaniste Vein ja toit II
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Vein ja toit II
Metskits on taimetoiduline loom, kelle liha võib süüa ka toorelt.

kuni 20 min

+ 2 tundi sibulate marineerimiseks

Retsept
portsjonile
200 - 300 g Metskitsefilee
Meresool
Must pipar
Oliiviõli
2 cm jupp Mädarõigas
1 tk Šalottsibul
Valge veini äädikas või
2 dl Õunaäädikas
2 - 4 tk Vutimuna
Hapuoblikas või
Põld-võõrkapsas ehk rukola (serveerimiseks)
Kasuta värsket metskitse sise- või välisfileed, võib olla ka põder, mille liha on kindlasti kotrollitud. Sügavkülmuta filee. Seejärel lõika 0,2 x 0,2 cm kuubikuteks ja maitsesta meresoola, musta pipra ja kvaliteetse oliiviõliga.
Riivi peale mädarõigast ehk eesti ingverit.
Haki šalott ribadeks ja pane ribad paariks tunniks valgeveiniäädikasse, sobib ka õunaäädikas.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes